دوره 5، شماره 18 - ( 1-1394 )                   جلد 5 شماره 18 صفحات 23-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fakhroleslam M R, Jafari P, hosseini D, Mohajerani H R, Banasaz A, Tajabadi Ebrahimi M. Connection, evaluation and detoxification of aflatoxin M1 in milk by Lactobacillus casei strain TD2, native probiotics in various physicochemical conditions. NCMBJ. 2015; 5 (18) :23-28
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-621-fa.html
فخرالاسلام محمدرضا1، جعفری پروانه، حسینی سید داود، مهاجرانی حمیدرضا، بناساز علی، تاج‌آبادی ابراهیمی مریم. ارزیابی اتصال و سم‌زدایی آفلاتوکسین M1 موجود در شیر توسط لاکتوباسیلوس کازئی سویه TD2، پروبیوتیک بومی ایران در شرایط فیزیکو شیمیایی مختلف. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1394; 5 (18) :23-28

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-621-fa.html


انشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات مرکزی، اراک، ایران
چکیده:   (9256 مشاهده)

سابقه و هدف: آفلاتوکسین‌ها توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) به ‌عنوان عوامل سرطان‌زای انسانی طبقه‌بندی شده‌اند. میکروارگانیسم‌های متعددی گزارش شده‌اند که توانایی متصل شدن یا تخریب آفلاتوکسین‌ها را در مواد غذایی و خوراکی دارا می‌باشند. در این پژوهش توانایی اتصال و سم‌زدایی آفلاتوکسین M1 توسط لاکتوباسیل‌کازئی سویه‌ی TD2 پروبیوتیک بومی ایران که توسط تاج‌آبادی و همکاران از ترخینه جدا شده مورد بررسی قرار گرفته است.

مواد و روش ها: مقدار سم اولیه نمونه‌های شیر تهیه شده، با کیت الایزا (Euro clone) تعیین گردید. بعد از کشت و خالص سازی باکتری در محیط MRS Broth، به µl900 شیر حاوی µl50 سم آفلاتوکسین M1 (غلظت ppb100) با pH برابر 7 و µl50 از سویه باکتری به تعداد CFU/ml 109×2 افزوده شد. بعد از h4 گرماگذاری در ºC 37 میزان حذف آفلاتوکسین در شرایط بدون تیمار و نیز با انجام تیمار‌های فیزیکوشیمیایی اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: باکتری زنده به تنهایی باعث کاهش آفلاتوکسین M1 می شود (%55.35 ± 0.7568) ولی ایجاد تخریب به‌دلیل اجازه اتصال بیشتر و بهتر به آفلاتوکسین در تیمار با آنزیم لیزوزیم (%60.03 ± 0.5144) و اسید کلریدریک M2 (%63.61 ± 0.5886) از همه بالاتر بوده و اختلاف معنی‌داری بین این‌ها مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که زنده مانی میکروارگانیسم برای حذف موثر آفلاتوکسین الزامی نیست ولی باکتری تیمار اسیدی شده درصد حذف بالاتری از سم آفلاتوکسین M1 را نشان می‌دهد. سویه مذکور با %55.35 حذف آفلاتوکسین M1 می‌تواند به عنوان یک عامل موثر در حذف زیستی آفلاتوکسین از مواد مختلف مورد توجه قرار گیرد.

متن کامل [PDF 498 kb]   (2495 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله تحقیقی | موضوع مقاله: پروبیوتیک
دریافت: 1394/3/9 | پذیرش: 1394/3/9 | انتشار: 1394/3/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb