سابقه و هدف : سرطـان کبد از کشنده ترین سرطان های دنیــاست که هر سـاله تعداد زیادی را به کــام مرگ می کشاند و در حال حاضر 6 % کل سرطان های جهان را تشکیل می دهد . داروی ضد تومور سیس پلاتین در کنار خاصیت کشندگی بالای سلول های سرطانی ، دارای عوارض جانبی متعدد و بعضا خطرناک است . به همین دلیل به جهت کاهش عوارض جانبی و در کنار آن افزایش کشندگی سلول های سرطانی ، سیستم های دارورسانی در مقیاس نانو پیشنهاد می شود . لیپوزوم یکی از حامل های دارویی مناسب و لیپوزومه کردن یکی از روش های نوین در داروسانی است .
مواد و روش ها : برای تهیه نانولیپوزوم، نسبت مشخصی از لسیتین، کلسترول و پلی اتیلن گلیکول 3350 با یکدیگر مخلوط شد و سپس داروی سیس پلاتین به آن اضافه شد. میانگین قطر سیس پلاتین نانولیپوزومه شده با استفاده از دستگاه زتا سایز محاسبه شد. به علاوه اثر سایتوتوکسیسیتی داروی نانولیپوزومه شده با استفاده از روشMTT روی رده سلولی HepG2 بررسی گردید و مقدار IC50 توسط برنامه pharm محاسبه شد .
یافته ها: میانگین قطر سیس پلاتین نانولیپوزومه پگیله با کمک دستگاه زتا سایزر اندازه گیری شد که470 نانومتر به دست آمد . مقدار IC50 پس از انجام آزمون MTT افزایش 33 درصدی اثر سایتوتوکسیسیتی نانودارو نسبت به داروی آزاد را نشان داد .
نتیجه گیری : این بررسی نشان داد که اثر سایتوتوکسیسیتی داروی نانولیپوزومه پگیـله شده بیشتر از داروی آزاد می باشد و پیشنهاد می شود این پژوهش روی مدل های حیوانی نیز آزمایش شود .
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |