سابقه و هدف: نیوزوم یکی از نانوحاملهای با سورفاکتانت غیریونی میباشد که باعث افزایش پایداری دارو در بدن میشود. در این مطالعه داروی سیسپلاتینِ مورد استفاده برای درمان سرطان با استفاده از فناوری نانو، نیوزومه شد.
مواد و روش ها: نانونیوزومها به دو روش تبخیر فاز معکوس و تزریق اتر ساخته شدند. میانگین قطر ذرات تهیه شده با استفاده از دستگاه زتاسایزر اندازهگیری شد. بازده انکپسولاسیون، بارگذاری دارو و رهایش دارو طی 48 ساعت با استفاده از روش اسپکتروفتومتری محاسبه شد. میزان سمیت سلولی نیز به کمک روش MTT بر روی رده سلولی C6 بررسی شد.
یافته ها:نتایج اندازه ذرات را در ابعاد نانو تایید کرد. بازده انکپسولاسیون، بارگذاری و رهایش دارو برای هر دو روش تبخیر فاز معکوس و تزریق اتر به ترتیب 59/4± 6/43%، 22/3 ± 8/52%؛ 08/0± 36/4%، 17/0±28/5%؛ 55/0±53/97% و 74/1±23/81% بود.
بحث: این مطالعه نشان داد سمیت فرمولاسیون تهیه شده با استفاده از روش تزریق اتر بیشتر از فرمولاسیون تهیه شده با روش تبخیر فاز معکوس است.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد تهیه نانونیوزومهای بارگذاری شده با سیسپلاتین از روش سنتز تزریق اتر نسبت به تبخیر فاز معکوس مناسبتر است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |