سابقه و هدف: اگرچه امروزه IVF به عنوان یک تکنیک پرکاربرد در درمان ناباروری میباشد، اما مطابق مطالعات صورت گرفته، استرس ایجاد شده به واسطهی تغییرات اسمزی، اکسیژن، دما و pH در شرایط خارج از رحم میتواند باعث تغییرات مورفولوژیکی، ژنتیکی و اپیژنتیکی در جنینهای برونتنی نسبت به حالت درونتنی گردد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر IVF بر کیفیت جنینها از طریق ارزیابی نرخ زندهمانی و رشد و همچنین بررسی میزان بیان ژنهایOct4 و Nanog موثر در پرتوانی توده سلولی داخلی بلاستوسیست میباشد
مواد و روش ها: در این آزمایش بلاستوسیستهای 5/4-5/3 روزهی موش در دو گروه بررسی شدند. در گروه تیمار بلاستوسیستهای برونتنی با گذشت 100 ساعت از لقاح اسپرم و تخمک حاصل گشتند. بلاستوسیستهای درونتنی تیمار نشده نیز به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. در هر دو گروه، نرخ زندهمانی و میزان خروج بلاستوسیستها از زونا و همچنین میزان بیان ژن Oct4، و Nanog، توسط تکنیک Real-time PCR بررسی شدند.
یافته ها: اگرچه میزان خروج بلاستوسیست از زونا نسبت به کنترل دارای کاهش معنیداری بود (40/10± 73/67% در مقابل 80/5± 88/86%) اما میزان زندهمانی در بلاستوسیستهای برونتنی مانند گروه کنترل همچنان 100% باقی ماند. همچنین بیان ژنهای Nanog و Oct4 در بلاستوسیستهای برونتنی نسبت به گروه کنترل دارای افزایش بود.
بحث: این مطالعه نشان داد که لقاح آزمایشگاهی میتواند بر خروج بلاستوسیست از زونا و بیان ژن تغییر ایجاد کند.
نتیجه گیری:با توجه به نتایج حاصل، لقاح آزمایشگاهی میتواند باعث تغییر بیان ژن و کیفیت در رویان گردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |