دوره 6، شماره 22 - ( 1-1395 )                   جلد 6 شماره 22 صفحات 90-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

bazjoo A, Jafari P. Effect of cumin extract and bacillus subtilis JQ61819 on reducing blood sugar and improving lipid profile in diabetic rats. NCMBJ 2016; 6 (22) :83-90
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-814-fa.html
بازجو آتنا، جعفری پروانه. بررسی اثر پروبیوتیک بومی ایران، باسیلوس سوبتی لیس JQ61819و عصاره زیره سبز بر کاهش قند در رت نر نژاد ویستار دیابتی. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1395; 6 (22) :83-90

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-814-fa.html


گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، اراک، ایران ، atena.bazjoo@yahoo.com
چکیده:   (10159 مشاهده)

سابقه و هدف: دیابت یکی از مهترین اختلالات متابولیک است که شیوع آن به سرعت رو به گشترش بوده و می‌تواند و مشکلات درمانی فراوانی را سبب گردد. عدم وجود درمان مناسب برای این بیماری سبب گشته استفاده از پروبیوتیک‌ها در درمان و پیشگیری از این بیماری مورد توجه قرار گیرد. در این تحقیق اثر باسیلوس سوبتی‌لیس JQ61819˓ به عنوان پروبیوتیک بومی ایران به همراه عصاره زیره سبز  بر  بهبود الگوی لپیدی و قند خون در رت نر نژاد ویستار مدل دیابتی بررسی شد.

مواد و روش‌ها: 35 رت نر نژاد ویستار  به صورت تصادفی در 5 گروه تقسیم به شرح زیر تقسیم شدند: کنترل منفی˓ کنترل مثبت دیابتی˓ پروبیوتیک˓ زیره سبز ،پروبیوتیک به همراه زیره. پس از ۲۱ روز رت‌ها با اتر بیهوش و پس از خونگیری از قلب، میزان قند خون، پروفایل لیپیدی، رت‌ها در هر گروه تعیین گشت.

یافته ­ها: در پی توسعه دیابت سطوح قند خون، کلسترول و تری گلیسرید در رت‌ها افزایش یافته و مصرف پروبیوتیک و زیره و مصرف توام این کارایی بالایی در کنترل قند خون داشت (حداکثر 2/62٪). مصرف توام این دو ترکیب سبب کاهش معنی‌دار کلسترول، تری‌گلیسرید در رت‌های دبابتی گشت.

نتیجه‌گیری: استفاده از پروبیوتیک بومی باسیلوس سوبتی لیس به تنهایی و یا همراه عصاره زیره میتواند در کنترل قند خون مبتلایان به دیابت مفید باشد.

متن کامل [PDF 319 kb]   (3332 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: پروبیوتیک
دریافت: 1395/3/17 | پذیرش: 1395/3/17 | انتشار: 1395/3/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb