دوره 6، شماره 24 - ( 7-1395 )                   جلد 6 شماره 24 صفحات 80-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabatabaee M S. Studying the biodegradation of paraffin wax by Iranian thermophilic indigenous crude oil bacterium . NCMBJ 2016; 6 (24) :73-80
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-887-fa.html
طباطبائی میتراالسادات. بررسی تجزیه زیستی Paraffin-wax توسط باکتری ترموفیل بومی نفت خام ایران . مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1395; 6 (24) :73-80

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-887-fa.html


گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ازاد اسلامی، واحد تهران‌مرکزی ، Mitra_tabatabaee@yahoo.com
چکیده:   (7762 مشاهده)

سابقه و هدف: دو ساختار آسفالتین‌ها و موم‌ها که در نفت های سنگین فراوان می­باشند مشکلاتی را در فرایندهای نفت ایجاد می کنند. امروزه در کشور ما در صنعت نفت تنها راه کار عملی در حل معضلات ناشی از رسوب پارافین در تجهیزات استخراج، خطوط اوله و فرایندهای پالایش در دمای پایین روش های فیزیکی و شیمیایی می باشد که سالانه هزینه هنگفتی را جهت تامین منابع شیمیایی و نیروی انسانی به بدنه این صنعت وارد می­کند استفاده از راه حل‌های بیولوژیک افق های جدیدی را در حل این معضلات پیش رو می­گذارد.

مواد و روش ها: در این مطالعه پس از نمونه گیری از چاه های مختلف نفتی از منطقه لاوان. تیمار اولیه با پارافین در محیط کشت MSM انجام گرفت. سپس به ترتیب غربال گری، غنی سازی و جداسازی در شرایط ترموفیل صورت گرفت. توانایی تولید بیوسورفکتانت مورد بررسی قرار گرفت. سپس منحنی رشد باکتری هایی که از پارافین جامد به عنوان تنها منبع کربن و انرژی استفاده می کردند رسم شد و تحمل پذیری بالای فیزیکوشیمیایی این باکتری ها بررسی شد. پس از تیمار میکروبی پارافین به وسیله n-هگزان از محیط کشت استخراج و به وسیله دستگاه گاز کروماتوگرافی FID انالیز شد. در نهایت باکتری با روش مولکولی شناسایی شد.

یافته­ ها: نتایج حاصل از GC بیانگر کاهش چشم گیر مقدار پارافین واکس ها تحت تاثیر باکتری ترموفیل مولد بیوسورفکتانت بومی نفت خام بود که ضمن شناسایی مولکولی به عنوان  Bacillus thermoleovoransشتاخته شد، بود. این باکتری قادر به رشد در حیطه دمایی 40 تا 65 درجه سانتی گراد و pH به شدت اسیدی 4 تا قلیایی 10 و شوری 5/0 تا 15% بود.

بحث: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که باسیلوس ترمولوورانس، باکتری ترموفیل بومی نفت خام ایران می باشدکه با توانایی تحمل شرایط فیزیکوشیمیایی دشوار مشابه آنچه در صنعت نفت وجود دارد، می تواند پارافین را که از جمله اصلی­ترین ترکیب های مشکل­زا در صنعت نفت باشد تجزیه نماید.

نتیجه­ گیری: با توجه به مطالعه های محدود در زمینه تجزیه زیستی پارافین های جامد در دمای بالا، باسیلوس ترمولوورانس می­تواند به عنوان یک باکتری کاربردی در بخش های مختلف صنعت نفت و محیطی مورد استفاده قرار گیرد.

متن کامل [PDF 311 kb]   (2676 دریافت)    


نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1395/11/12 | پذیرش: 1395/11/12 | انتشار: 1395/11/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb