سابقه و هدف: مالتیپلاسکلروزیس (MS) یک بیماری خودایمنِ همراه با تخریب میلین است. مطالعه های همبستگی ژنتیکی (GAS) تأثیر مستعدکنندگیِ برخی چند شکلیهای تک نوکلئوتیدی (اسنیپ) را در ژن زیر واحد آلفا گیرندۀ اینترلوکین 7 (IL7Ra) برای ابتلا به MS مشخص نموده است که به طور کلی مربوط به کشورهای غربی میباشد. تاکنون گزارشهای اندکی بین ژن IL7Ra و MS در جمعیتهای آسیایی وجود دارد. اسنیپrs11567685 به دلیل قرار داشتن در ناحیۀ پروموتری دارای نقش عملکردی میباشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه هم بستگی اسنیپ rs11567685 با بیماری MS در 100 بیمار غیر خویشاوند و 100 فرد سالم که از نظر نژادی با بیماران مطابقت داشتند در جمعیت استان خوزستان بررسی گردیدند. فراوانی ژنوتیپی و آللی اسنیپ در دو جمعیت بیمار و سالم با روش PCR-RFLP تعیین گردید. به منظور بررسی انحراف از تعادل هاردی واینبرگ در دو گروه بیمار و سالم و برای اسنیپ مطالعه شده از آزمون مربع کای استفاده شد.
یافته ها: جمعیت مورد مطالعه در تعادل هاردی واینبرگ قرار داشت و در زیر گروه بیماران Secondary Progressive (SP) و همچنین در زیر گروه بیماران Primary Progressive+Secondary Progressive (SP+PP) در فراوانی آللی و ژنوتیپی اسنیپ rs11567685 هم بستگی معنیداری با MS یافت شد. همچنین در گروه بیماران مرد و بیماران زن نیز هم بستگی معنیداری در زیر گروهها به دست آمد.
بحث: این مطالعه نشان داد که در زیر گروه های بالینی در فراوانی آللی و ژنوتیپی اسنیپ rs11567685 هم بستگی معنیدار وجود دارد که تعدادی از آنها در زیر گروه های تفکیک جنسی نیز معنی دار بودند.
نتیجه گیری: در این مطالعه مشخص شد ناحیه پروموتری ژن IL7Rα دارای تأثیر معنی داری در بیماری MS می باشد بنابراین از این ناحیه ژنی می توان به عنوان یک بیومارکر در تشخیص زود هنگام MS استفاده کرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |