دوره 7، شماره 27 - ( 6-1396 )                   جلد 7 شماره 27 صفحات 24-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arbabhaghighi H, Nejatzadeh F, Khalili-Mahaleh J. Effect of seed priming on Moderating of salinity stress in cucumber . NCMBJ 2017; 7 (27) :17-24
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-998-fa.html
ارباب حقیقی حسنعلی، نجات زاده فاطمه، خلیلی محله جواد. اثرهای پرایمینگ بذر برتعدیل اثر تنش شوری در خیار. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1396; 7 (27) :17-24

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-998-fa.html


2. گروه کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد خوی، خوی، ایران ، fnejatzadeh@yahoo.com
چکیده:   (6119 مشاهده)
سابقه و هدف:  به­منظور بررسی تأثیر پرایمینگ بذر بر تعدیل اثر شوری بر جوانه زنی و رشد اولیه خیار در شرایط کشت گلدانی، آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل دو عاملی در قالب کرت­های کامل تصادفی در سه تکرار در گلخانه جهاد کشاورزی شهرستان زاهدان در سال 1391 انجام شد.
مواد و روش­ ها: فاکتور اصلی شوری در سه سطح شامل Ec  2، 4 و 6 و پرایمینگ بذر به عنوان فاکتور دوم در چهار سطح  شامل شاهد (عدم پرایمینگ)، پرایمینگ با نیترات پتاسیم، کلرید پتاسیم و کلرید سدیم  بود.
یافته­ ها:  نتایج تجزیه واریانس داده­ها نشان داد شوری بر تمام صفت­های مورد مطالعه تأثیر معنی­داری داشت. بیش­ترین درصد جوانه زنی با 58/97 درصد در شوری با سطح پایین بدست آمد. بیش­ترین بیوماس گیاهی را هم همین تیمار با میانگین26/55 گرم دارا بود.
بحث: پرایمینگ بذر به غیر از تعداد برگ، قطر ساقه و زمان لازم برای سبز شدن بر بقیه صفت­های مورد مطالعه تأثیر معنی­داری داشت. بیش­ترین درصد جوانه زنی با 11/88 در تیمار نیترات پتاسیم حاصل شد. این تیمار هم­چنین با میانگین 92/43 گرم دارای بیش­ترین وزن خشک گیاهی بود. اثر متقابل شوری در پرایمینگ بر روی صفت­ها تأثیر معنی­داری نداشت.
نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج به دست آمده کشت خیار در مناطقی که آب آبیاری آن شور است توصیه نمی­شود.
 
واژه‌های کلیدی: پرایمینگ، تنش شوری، جوانه زنی، خیار
متن کامل [PDF 323 kb]   (1806 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: ژنتیک
دریافت: 1396/8/2 | پذیرش: 1396/8/2 | انتشار: 1396/8/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb