Zamani Beluondi S, Zia-Jahromi N, Naghsh N. Study of the effect of hydroalcoholic extract of ginger and lemon juice on IL-6 inflammatory factor in thioacetamide treated male rats. NCMBJ 2019; 9 (35) :73-82
URL:
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1199-fa.html
زمانی بلیوندی سمیرا، ضیاء جهرمی نوشا، نقش نوشین. بررسی اثر عصاره هیدروالکلی زنجبیل و آب لیمو ترش بر فاکتور التهابیIL-6 در موشهای نر صحرایی تیمار شده با تیواستامید. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1398; 9 (35) :73-82
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1199-fa.html
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده: (4565 مشاهده)
سابقه و هدف: مشخصه التهاب در کبد تهاجم سلولهای التهابی است. این سلولها با ترشح سایتوکینها التهابی مثل اینترلوکین-6 و فاکتور توموری نکروز آلفا باعث پیشروی بیماری و آسیب بیشتر کبد میشوند. در این مطالعه اثر ضدالتهابی عصاره زنجبیل و آبلیموترش بر فاکتور التهابی IL-6 در شرایط سمیت کبدی القا شده توسط تیواستامید در موشهای صحرایی مورد برسی قرار گرفت.
مواد و روشها: بهمنظور انجام آزمایش از 55 موش آزمایشگاهی هم سن با وزن تقریبی 250-200 گرم تهیه شده از دانشگاه اصفهان استفاده شد. نمونهها بهطور تصادفی به 9 گروه تیمار، یک گروه کنترل و یک گروه شاهد تیواستامید (کنترل مثبت) (هر گروه با 5 موش) تقسیم شدند. پس از تیمار هر گروه با دوزهای مختلف عصاره زنجبیل و آبلیمو خونگیری از قلب تحت شرایط بیهوشی انجام شد و بهمنظور اندازهگیری فاکتور التهابی IL-6 از تست الایزا استفاده شد. در نهایت مقایسه آماری میانگین مقادیر سرمی IL-6 در گروههای مختلف با استفاده از نرم افزار SPSS V.20و آزمونهای آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) انجام شد.
یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد، مصرف عصاره زنجبیل و آبلیمو ترش موجب کاهش معنی دار سطح سرمی IL-6 شده است. در خصوص IL-6 سطح سرمی قبل از تیمار و بعد از تیمار با تیواستامید بیشترین میزان کاهش در گروههای تیمار ترکیبی، زنجبیل 500 میلیگرم بر کیلوگرم و آبلیمو 100 درصد بود. کاهش سرمی IL-6در گروههای مورد مطالعه وابسته به دوز بود (P<0.001).
بحث: تیواستامید باعث مسمومیت و در نهایت التهاب کبد میشود. عصاره زنجبیل وآبلیمو بخاطر داشتن جینجرول و فلاونوئیدها که خاصیت ضدالتهابی دارند بهصورت ترکیبی میتواند پارامترهای کبدی را در التهاب کبدی بهبود بخشد.
نتیجه گیری: عصاره زنجبیل و آبلیمو ترش خاصیت ضدالتهابی دارند و بهصورت ترکیبی میتواند پارامترهای کبدی را در التهاب کبدی بهبود بخشد و با کاهش سطح سرمیIL-6 باعث کاهش التهابات میشوند.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
سلولی و مولکولی دریافت: 1398/3/9 | پذیرش: 1398/3/9 | انتشار: 1398/3/9