دوره 9، شماره 35 - ( 3-1398 )                   جلد 9 شماره 35 صفحات 73-82 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zamani Beluondi S, Zia-Jahromi N, Naghsh N. Study of the effect of hydroalcoholic extract of ginger and lemon juice on IL-6 inflammatory factor in thioacetamide treated male rats. NCMBJ. 2019; 9 (35) :73-82
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1199-fa.html
زمانی بلیوندی سمیرا، ضیاء جهرمی نوشا، نقش نوشین. بررسی اثر عصاره هیدرو‌الکلی زنجبیل و آب لیمو ترش بر فاکتور التهابیIL‌-6 در موش‌های نر صحرایی تیمار شده با تیواستامید. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1398; 9 (35) :73-82

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1199-fa.html


گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده:   (431 مشاهده)
سابقه و هدف: مشخصه التهاب در کبد تهاجم سلول‌­های التهابی است. این سلول­‌ها با ترشح سایتوکین­‌ها التهابی مثل اینترلوکین-6 و فاکتور توموری نکروز آلفا باعث پیش­روی بیماری و آسیب بیش­تر کبد می­‌شوند. در این مطالعه اثر ضدالتهابی عصاره زنجبیل و آب­لیموترش بر فاکتور التهابی IL-6 در شرایط سمیت کبدی القا شده توسط تیواستامید در موش­‌های صحرایی مورد برسی قرار گرفت.
مواد و روش­ها: به­منظور انجام آزمایش از 55 موش آزمایشگاهی هم سن با وزن تقریبی 250-200 گرم تهیه شده از دانشگاه اصفهان استفاده شد. نمونه­ها به­طور تصادفی به 9 گروه تیمار، یک گروه کنترل و یک گروه شاهد تیواستامید (کنترل مثبت) (هر گروه با 5 موش) تقسیم شدند. پس از تیمار هر گروه با دوزهای مختلف عصاره زنجبیل و آب­لیمو خون­گیری از قلب تحت شرایط بی­هوشی انجام شد و به­منظور اندازه­گیری فاکتور التهابی IL-6  از تست الایزا استفاده شد. در نهایت مقایسه آماری میانگین مقادیر سرمی  IL-6 در گروه­های مختلف با استفاده از نرم­ افزار  SPSS V.20و آزمون­های آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) انجام شد.
یافته ­ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد، مصرف عصاره زنجبیل و آب­لیمو ترش موجب کاهش معنی­ دار سطح سرمی  IL-6 شده است. در خصوص IL-6 سطح سرمی قبل از تیمار و بعد از تیمار با تیواستامید بیش­ترین میزان کاهش در گروه­های تیمار ترکیبی، زنجبیل 500 میلی­گرم بر کیلوگرم و آب­لیمو 100 درصد بود. کاهش سرمی  IL-6در گروه­های مورد مطالعه وابسته به دوز بود (P<0.001).
بحث: تیواستامید باعث مسمومیت و در نهایت التهاب کبد می­شود. عصاره زنجبیل وآب­لیمو بخاطر داشتن جینجرول و فلاونوئیدها که خاصیت ضدالتهابی دارند به­صورت ترکیبی می­تواند پارامترهای کبدی را در التهاب کبدی بهبود بخشد.
نتیجه­ گیری: عصاره زنجبیل و آب­لیمو ترش خاصیت ضدالتهابی دارند و به­صورت ترکیبی می­تواند پارامترهای کبدی را در التهاب کبدی بهبود بخشد و با کاهش سطح سرمیIL-6  باعث کاهش التهابات می­شوند.
 
متن کامل [PDF 526 kb]   (30 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله تحقیقی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: ۱۳۹۸/۳/۹ | پذیرش: ۱۳۹۸/۳/۹ | انتشار: ۱۳۹۸/۳/۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb