 
                     
                     
                    
                    
                    
                    
                     Zamani Beluondi S,  Zia-Jahromi N,  Naghsh N. Study of the effect of hydroalcoholic extract of ginger and lemon juice on IL-6 inflammatory factor in thioacetamide treated male rats.  NCMBJ 2019; 9 (35) :73-82
URL: 
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1199-fa.html   
                    
                    زمانی بلیوندی سمیرا،  ضیاء جهرمی نوشا،  نقش نوشین. بررسی اثر عصاره هیدروالکلی زنجبیل و آب لیمو ترش بر فاکتور التهابیIL-6 در موشهای نر صحرایی تیمار شده با تیواستامید.  مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1398; 9 (35) :73-82
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1199-fa.html
  
                     
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران 
                    
                    
                    چکیده:       (5227 مشاهده)
                    
                    
                    سابقه و هدف: مشخصه التهاب در کبد تهاجم سلولهای التهابی است. این سلولها با ترشح سایتوکینها التهابی مثل اینترلوکین-6 و فاکتور توموری نکروز آلفا باعث پیشروی بیماری و آسیب بیشتر کبد میشوند. در این مطالعه اثر ضدالتهابی عصاره زنجبیل و آبلیموترش بر فاکتور التهابی IL-6 در شرایط سمیت کبدی القا شده توسط تیواستامید در موشهای صحرایی مورد برسی قرار گرفت.
مواد و روشها: بهمنظور انجام آزمایش از 55 موش آزمایشگاهی هم سن با وزن تقریبی 250-200 گرم تهیه شده از دانشگاه اصفهان استفاده شد. نمونهها بهطور تصادفی به 9 گروه تیمار، یک گروه کنترل و یک گروه شاهد تیواستامید (کنترل مثبت) (هر گروه با 5 موش) تقسیم شدند. پس از تیمار هر گروه با دوزهای مختلف عصاره زنجبیل و آبلیمو خونگیری از قلب تحت شرایط بیهوشی انجام شد و بهمنظور اندازهگیری فاکتور التهابی IL-6  از تست الایزا استفاده شد. در نهایت مقایسه آماری میانگین مقادیر سرمی  IL-6 در گروههای مختلف با استفاده از نرم افزار  SPSS V.20و آزمونهای آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) انجام شد.
یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد، مصرف عصاره زنجبیل و آبلیمو ترش موجب کاهش معنی دار سطح سرمی  IL-6 شده است. در خصوص IL-6 سطح سرمی قبل از تیمار و بعد از تیمار با تیواستامید بیشترین میزان کاهش در گروههای تیمار ترکیبی، زنجبیل 500 میلیگرم بر کیلوگرم و آبلیمو 100 درصد بود. کاهش سرمی  IL-6در گروههای مورد مطالعه وابسته به دوز بود (P<0.001).
بحث: تیواستامید باعث مسمومیت و در نهایت التهاب کبد میشود. عصاره زنجبیل وآبلیمو بخاطر داشتن جینجرول و فلاونوئیدها که خاصیت ضدالتهابی دارند بهصورت ترکیبی میتواند پارامترهای کبدی را در التهاب کبدی بهبود بخشد.
نتیجه گیری: عصاره زنجبیل و آبلیمو ترش خاصیت ضدالتهابی دارند و بهصورت ترکیبی میتواند پارامترهای کبدی را در التهاب کبدی بهبود بخشد و با کاهش سطح سرمیIL-6  باعث کاهش التهابات میشوند.
 
                    
                    
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
مقاله پژوهشی |
                    موضوع مقاله: 
                    
سلولی و مولکولی  دریافت: 1398/3/9 | پذیرش: 1398/3/9 | انتشار: 1398/3/9