دوره 11، شماره 42 - ( 1-1400 )                   جلد 11 شماره 42 صفحات 64-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoud pour Z, Asadi E, Ghane M. The assessment of ready-prepared food contamination of staphilococcus aureus and parasite eggs in Islamshahr. NCMBJ 2021; 11 (42) :55-64
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1360-fa.html
محمودپور زهرا، اسدی الهام، قانع مریم. بررسی آلودگی استافیلوکوکوس اورئوس و تخم انگل در غذاهای آماده به مصرف در اسلامشهر. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1400; 11 (42) :55-64

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1360-fa.html


گروه زیست شناسی،واحد اسلامشهر،دانشگاه آزاد اسلامی،اسلامشهر،ایران
چکیده:   (2286 مشاهده)
سابقه‌ و هدف: غذاهای آماده به جهت ماهیت و روش فرآوری درمعرض انواع پاتوژن­های خطرناک هم­چون استافیلوکوکوس اورئوس و انگل­ها قرار دارند که می­توانند سلامت عمومی جامعه را با مخاطرات جدی مواجه سازند. لذا در تحقیق حاضر به بررسی 2 نوع غذا ازلحاظ آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس و تخم انگل پرداختیم.
مواد و روش‌ها: 40 نمونه سالاد کاهو و40 نمونه سالاد ماکارونی، از مراکز عرضه این دسته محصول­ها در 5 منطقه از مناطق 6 گانه اسلامشهر تهیه گردید. منطقه 6 به­جهت این که در خارج از محدوده شهرداری قرار داشت در این تحقیق لحاظ نگردید. تعداد نمونه‌ها براساس فرمول کوکران محاسبه گردید و مقدار خطا (d )، 05/0 در نظر گرفته شد. سلامت ظاهری نمونه‌ها نیز از لحاظ بهداشتی بررسی شد و سپس نمونه‌ها به­جهت عدم ایجاد آلوده شدن ثانویه احتمالی، بلافاصله در جعبه یخ و مجاورت یخ خشک در دمای 8-4 درجه سانتی­گراد به محیط آزمایشگاه میکروبیولوژی منتقل شدند و طبق دستوالعمل سازمان ملی استاندارد ایران به شماره­های 3 -6، 680 و 10082 (به­ترتیب) از لحاظ آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس و تخم انگل مورد بررسی قرار گرفتند. یافته­های این تحقیق با استفاده از نرم­افزار SPSS، به­صورت میانگین خطای استاندارد استاندارد محاسبه گردید و بین مناطق مختلف با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه مقایسه به­عمل آمد.
یافته‌ها: مجموعه نمونه‌ها ازلحاظ آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس در محدوده مجاز اعلام شده توسط سازمان ملی استاندارد قرار داشتند. هم­چنین،نمونه­های مورد بررسی از لحاظ آلودگی به تخم انگل منفی بودند و در مقایسه میانگین­ها بین مناطق مختلف، اختلاف معنی­دار مشاهده نگردید (05/0P> ).
نتیجه‌گیری: نتایج ما حاکی از روندی یکسان در تهیه و عرضه محصول های مذکور در مناطق تحت بررسی است و مصرف این دو نوع ماده غذایی خطر بالقوه­ای برای مصرف­کنندگان نداشته و بنابراین، با تأکید بر همکاری بخش­های مختلف فعال در زمینه حفظ سلامت غذایی از جمله سازمان­های نظارتی و آموزشی و نیز با اقبال و عزم عمومی افراد شاغل در حیطه مواد غذایی می­توان به مدیریت کارآمدی در کاهش چشم­گیر بیماری­های غذا زاد و درنتیجه افزایش سلامت عمومی در این زمینه دست یافت.
متن کامل [PDF 318 kb]   (827 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1889 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1399/9/14 | پذیرش: 1399/12/16 | انتشار: 1400/3/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb