Mahmoud pour Z, Asadi E, Ghane M. The assessment of ready-prepared food contamination of staphilococcus aureus and parasite eggs in Islamshahr. NCMBJ 2021; 11 (42) :55-64
URL:
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1360-fa.html
محمودپور زهرا، اسدی الهام، قانع مریم. بررسی آلودگی استافیلوکوکوس اورئوس و تخم انگل در غذاهای آماده به مصرف در اسلامشهر. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1400; 11 (42) :55-64
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1360-fa.html
گروه زیست شناسی،واحد اسلامشهر،دانشگاه آزاد اسلامی،اسلامشهر،ایران
چکیده: (2754 مشاهده)
سابقه و هدف: غذاهای آماده به جهت ماهیت و روش فرآوری درمعرض انواع پاتوژنهای خطرناک همچون استافیلوکوکوس اورئوس و انگلها قرار دارند که میتوانند سلامت عمومی جامعه را با مخاطرات جدی مواجه سازند. لذا در تحقیق حاضر به بررسی 2 نوع غذا ازلحاظ آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس و تخم انگل پرداختیم.
مواد و روشها: 40 نمونه سالاد کاهو و40 نمونه سالاد ماکارونی، از مراکز عرضه این دسته محصولها در 5 منطقه از مناطق 6 گانه اسلامشهر تهیه گردید. منطقه 6 بهجهت این که در خارج از محدوده شهرداری قرار داشت در این تحقیق لحاظ نگردید. تعداد نمونهها براساس فرمول کوکران محاسبه گردید و مقدار خطا (d )، 05/0 در نظر گرفته شد. سلامت ظاهری نمونهها نیز از لحاظ بهداشتی بررسی شد و سپس نمونهها بهجهت عدم ایجاد آلوده شدن ثانویه احتمالی، بلافاصله در جعبه یخ و مجاورت یخ خشک در دمای 8-4 درجه سانتیگراد به محیط آزمایشگاه میکروبیولوژی منتقل شدند و طبق دستوالعمل سازمان ملی استاندارد ایران به شمارههای 3 -6، 680 و 10082 (بهترتیب) از لحاظ آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس و تخم انگل مورد بررسی قرار گرفتند. یافتههای این تحقیق با استفاده از نرمافزار SPSS، بهصورت میانگین خطای استاندارد استاندارد محاسبه گردید و بین مناطق مختلف با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه مقایسه بهعمل آمد.
یافتهها: مجموعه نمونهها ازلحاظ آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس در محدوده مجاز اعلام شده توسط سازمان ملی استاندارد قرار داشتند. همچنین،نمونههای مورد بررسی از لحاظ آلودگی به تخم انگل منفی بودند و در مقایسه میانگینها بین مناطق مختلف، اختلاف معنیدار مشاهده نگردید (05/0P> ).
نتیجهگیری: نتایج ما حاکی از روندی یکسان در تهیه و عرضه محصول های مذکور در مناطق تحت بررسی است و مصرف این دو نوع ماده غذایی خطر بالقوهای برای مصرفکنندگان نداشته و بنابراین، با تأکید بر همکاری بخشهای مختلف فعال در زمینه حفظ سلامت غذایی از جمله سازمانهای نظارتی و آموزشی و نیز با اقبال و عزم عمومی افراد شاغل در حیطه مواد غذایی میتوان به مدیریت کارآمدی در کاهش چشمگیر بیماریهای غذا زاد و درنتیجه افزایش سلامت عمومی در این زمینه دست یافت.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی دریافت: 1399/9/14 | پذیرش: 1399/12/16 | انتشار: 1400/3/31