دوره 14، شماره 53 - ( 10-1402 )                   جلد 14 شماره 53 صفحات 125-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه میکروبیولوژی، واحدکرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران ، sabokbar@kiau.ac.ir
چکیده:   (514 مشاهده)
سابقه و هدف: گیاهان منبع غنی از مواد شیمیایی فعال و یا مواد مغذی زیستی هستند که نقش مهمی در پیشگیری و درمان بیماری‌های عفونی دارند. در این مطالعه توانایی عصاره آبی و اتانولی میوه گیاه سماق (Rhus coriaria) در مهار رشد تریکوموناس واژینالیس (Trichomonas vaginalis) و کاندیدا آلبیکنس (Candida albicans) در شرایط برون تنی بررسی شد.
مواد و روش­ها: عصاره گیری از میوه سماق به روش خیساندن و هم زدن توسط آب و اتانول 96 درصد انجام و اثرات ضد میکروبی آن به طور کمی به روش رقیق سازی سریالی و با تعیین میزان حداقل غلظت بازدارندگی اندازه گیری شد.
یافته­ها:. غلظت مهاری 50 درصد (IC50) عصاره الکلی در مقابل تریکوموناس واژینالیس برابر با 8/1 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و برای عصاره آبی، 05/3 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر در 24 ساعت بود. هیچ غلظتی از عصاره آبی میوه سماق توانایی ممانعت از رشد کاندیدا آلبیکنس را نداشت اما عصاره الکلی با غلظت 60 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر رشد کاندیدا آلبیکنس را در مدت 24 ساعت مهار کرد.
نتیجه‌گیری: عصاره‌های حاصل از میوه سماق می‌تواند به عنوان یک جایگزین بالقوه برای داروهای شیمیایی در درمان عفونت‌های حاصل از تریکوموناس واژینالیس به شمار آید اما این ترکیبات نتایج ضد قارچی مطلوبی در برابر کاندیدا آلبیکنس از خود نشان ندادند.
 
متن کامل [PDF 441 kb]   (158 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1402/11/14 | پذیرش: 1402/10/1 | انتشار: 1402/10/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.