دوره 7، شماره 27 - ( 6-1396 )                   جلد 7 شماره 27 صفحات 76-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shahhosseiny A, mahasti shotorbani P, akhundzadeye basti A. Rapid molecular detection of Listeria monocytogenes in Iran industrial sauce. NCMBJ 2017; 7 (27) :69-76
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1003-fa.html
شاه حسینی عاطفه، مهستی شتربانی پیمان، اخوندزاده بستی افشین. تشخیص سریع ملکولی لیستریامنوسایتوژنزدر سس های صنعتی سرد ایران . مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1396; 7 (27) :69-76

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1003-fa.html


گروه صنایع غذایی ،دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم تحقیقات ، تهران ، ایران ، ati.shahhosseiny@yahoo.com
چکیده:   (4541 مشاهده)
سابقه و هدف : باکتری لیستریامونوسایتوژنز به عنوان یک عامل بیماریزای قابل انتقال از طریق مواد غذایی و مسئول ایجاد بیماری در انسان شناخته شده است. این باکتری عامل مننژیت، سقط جنین و مسمومیت غذایی در انسان است. سس های صنعتی به عنوان یک ماده غذایی پرطرفدار روز به روز مصرف بیشتری در بین عامه مردم پیدا کرده اند. این ماده غذایی، بستر مناسبی برای ایجاد مسمومیت های غذایی می باشد.  بنابراین آلودگی با  لیستریامونوسیتوژنز تهدیدی برای سلامتی به ویژه افراد با سرکوب سیستم ایمنی محسوب میگردد. هدف از این مطالعه تشخیص سریع ملکولی لیستریامونوسایتوژنز در سس های صنعتی سرد ایران است.
 
مواد و روش ها : تعداد 25 نمونه از سس های صنعتی از بازار ایران جمع آوری گردید. DNA نمونه ها به روش استاندارد فنل/ کلروفرم استخراج شد. تست PCR  تشخیص لیستریامونوسایتوژنز با استفاده از پرایمرهای اختصاصی بهینه و از جهت ویژگی و حد تشخیص (LOD) بررسی شد. همه نمونه ها از جهت حضور لیستریامونوسایتوژنز با استفاده از تست بهینه PCR  مورد ارزیابی قرار گرفتند.
 
یافته ها : تست PCR بهینه و محصول 226 bp در ژل آگاروز 2% مشاهده شد. LOD تست در حد 10 genome/reaction بدست آمد و در آزمون ویژگی به غیر از لیستریا مونوسایتوژنز با هیچ نمونه ای آمپلیکون مشاهده نگردید. از 25 نمونه سس، 4 عدد از نظر لیستریامونوسایتوژنز مثبت گردید.
 
نتیجه گیری: تکنیک PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی، بسیار دقیق  و سریعترنسبت به متدهای سنتی برای تشخیص لیستریا مونوسایتوژنز عمل می نماید. نتایج این پژوهش نشان میدهد که تکنیک PCR روشی مناسب جهت پایش میکروارگانیسم ها در مواد غذایی همچون سس ها می باشد.
متن کامل [PDF 419 kb]   (1652 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: ژنتیک
دریافت: 1396/8/2 | پذیرش: 1396/8/2 | انتشار: 1396/8/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb