[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 30 - ( 1-1397 ) ::
جلد 8 شماره 30 صفحات 53-60 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثرات ضدباکتریایی عصاره سیر،باآنتی بیوتیک ها،برروی سه گونه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین،استرپتوکوکوس پنومونیه وشیگلادیسانتریه
احسان یوسفوند، کیومرث صفی نژاد ، حسن محمد اصغری
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد بروجرد،بروجرد، ایران ، q_safinejad@yahoo.com
چکیده:   (134 مشاهده)
‌سابقه و هدف:سیر (garlic) با نام علمی allium sativum یکی از بیشترین تحقیقات گیاهی- دارویی را تاکنون به خود اختصاص داده است، که دارای اثرات ضد میکروبی فراوانی می باشد. هدف ازانجام این مطالعه، بررسی اثرغلظت های مختلف عصاره سیر بر روی سه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پنومونیه و شیگلادیسانتریه و مقایسه آن با آنتی بیوتیک ها در شرایط آزمایشگاهی می باشد.
مواد وروشها: در این مطالعه، عصاره ی سیر تهیه گردید و برای تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) این عصاره ها از روش استاندارد لوله ای (standard tube test) استفاده شد، همچنین برای مقایسه با آنتی بیوتیک ها، از روش دیسک دیفیوژن استفاده گردید. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار و مقایسه میانگین ها با روش توکی انجام شد.
یافته ها: MIC عصاره ی سیر با غلظت های مختلف بر حسب mg/dl بر روی سه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پنومونیه و شیگلادیسانتریه به ترتیب، در عصاره خالص: 15، 23،mm25 و غلظت mg/dl : 12، 20، mm22 و غلظت mg/dl : 10، 16، mm18 و غلظت mg/dl  : 0، 13، mm 15 و غلظت های برای هر سه باکتری صفر می باشد.
بحث: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه در شرایط آزمایشگاهی اثرات ضد باکتریایی عصاره سیر بر روی سه باکتری مذکور اثر بازدارندگی داشت.
نتیجه‌گیری: یافته ها در این تحقیق نشان داد اثر مهاری عصاره سیر بر روی باکتری های مذکور، در شرایط آزمایشگاه، تقریباً به خوبی اثر مهاری آنتی بیوتیک های تست شده می باشد.
 
واژه‌های کلیدی: عصاره سیر، MIC، اثر مهاری، اثرات ضد باکتریایی
متن کامل [PDF 289 kb]   (16 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله تحقیقی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: ۱۳۹۷/۲/۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۲/۳ | انتشار: ۱۳۹۷/۲/۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefvand E, Safinejad K, Mohammad Asghari H. Comparing Antibacterial effects of Garlic with Antibiotics by Staphylococcus Aureus Resistant to Methicillin, Streptococcus Pneumoniae and Shigella Dysenteriae Bacteria. NCMBJ. 2018; 8 (30) :53-60
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1081-fa.html

یوسفوند احسان، صفی نژاد کیومرث، اصغری حسن محمد. مقایسه اثرات ضدباکتریایی عصاره سیر،باآنتی بیوتیک ها،برروی سه گونه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین،استرپتوکوکوس پنومونیه وشیگلادیسانتریه. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1397; 8 (30) :53-60

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1081-fa.html



دوره 8، شماره 30 - ( 1-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی New Cellular and Molecular Biotechnology Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3667