[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 31 - ( 4-1397 ) ::
جلد 8 شماره 31 صفحات 75-85 برگشت به فهرست نسخه ها
برسی اثربخشی فعالیت ضد باکتریایی عصاره‌های آبی و اتانولی برگ گیاه خرزهره (Nerium oleander) در مقابل سویه‌های استاندارد سالمونلا تیفی و لیستریا منوسیتوژنز در شرایط آزمایشگاهی
فاطمه مکری، مهدی آسمار ، سعید ضرابی، علیرضا مسیحا
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد لاهیجان، لاهیجان، ایران ، mehdiassmar@gmail.com
چکیده:   (622 مشاهده)
 سابقه و هدف:  مقاومت آنتی‌بیوتیکی، زمینه را برای جایگزین نمودن روش‌های درمانی گیاهی دارای عوارض جانبی کم­تر نسبت به داروهای رایج فراهم نموده است. این مطالعه باهدف تعیین اثر ضد میکروبی گیاه خرزهره (Nerium oleander) بر باکتری‌های سالمونلا تیفی و لیستریا منوسیتوژنز انجام‌شده است.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه تجربی برگ‌های گیاه خرزهره از محل مرکز تحقیقات گل و گیاه استان گیلان شهر لاهیجان جمع‌آوری و پس از عصاره­گیری، اثر ضد­باکتریایی عصاره­های آبی و اتانولی گیاه علیه دوسویه استاندارد سالمونلا تیفی PTCC 1609  و لیستریا منوسیتوژنز PTCC 1295 مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت ضد­میکروبی، حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره‌ها با استفاده از تکنیک رقت‌های سریال در آبگوشت و انتشار در آگارتعیین شد.
یافته­ ها: در روش انتشار در آگار همه غلظت‌های عصاره اتانولی گیاه خرزهره بر روی سالمونلا تیفی اثر بازدارندگی داشت، بااین‌وجود، اثرهای مهاری عصاره اتانولی آن در مقایسه با عصاره آبی به‌مراتب بالاتر بود. کم­ترین غلظت بازدارندگی عصاره­ اتانولیmg/ml  128 و حداقل غلظت کشندگی mg/ml 256 تعیین شد. عصاره‌های آبی و اتانولی این گیاه بر روی سویه استاندارد لیستریا منوسیتوژنز اثری نداشت.
بحث: به­ نظر می­رسد عصاره­های اتانولی و آبی گیاه خرزهره در شرایط آزمایشگاهی دارای اثر ضد میکروبی قابل‌ملاحظه‌ای بر روی باکتری گرم منفی سالمونلا تیفی است. بنابراین می­ توانند به­ عنوان ترکیب­ های دارویی و یا نگه‌دارنده مفید باشند.
واژه‌های کلیدی: گیاه خرزهره، عصاره آبی و اتانولی، اثر ضد میکروبی، Listeria monocytogenes، Salmonella Typhi
متن کامل [PDF 479 kb]   (166 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله تحقیقی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: ۱۳۹۷/۶/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۷/۶/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۷/۶/۱۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mokri F, Assmar M, Zarrabi S, Massiha A. The Evaluation of Antibacterial effect of Aquatic and Ethanolic Extract of Nerium oleander against Standard strains of Salmonella Typhi and Listeria Monocytogenes in vitro condition. NCMBJ. 2018; 8 (31) :75-85
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1128-fa.html

مکری فاطمه، آسمار مهدی، ضرابی سعید، مسیحا علیرضا. برسی اثربخشی فعالیت ضد باکتریایی عصاره‌های آبی و اتانولی برگ گیاه خرزهره (Nerium oleander) در مقابل سویه‌های استاندارد سالمونلا تیفی و لیستریا منوسیتوژنز در شرایط آزمایشگاهی. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1397; 8 (31) :75-85

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1128-fa.html



دوره 8، شماره 31 - ( 4-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی New Cellular and Molecular Biotechnology Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3792