[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 31 - ( 4-1397 ) ::
جلد 8 شماره 31 صفحات 20-28 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید اگزوپلی‌ساکارید توسط Bacillus pasteuri و بررسی خواص ضد‌باکتریایی و ضداکسیدانی آن
لایق کریمی، مجتبی تاران ، مهدی ذبیحی
دانشکده علوم پایه، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران ، mehdi.zabihi.1368@gmail.com
چکیده:   (679 مشاهده)
سابقه و هدف:  اگزوپلی­ ساکاریدها بیوپلی­­ مرهایی هستند که توسط میکروارگانیسم ­ها به محیط اطراف ترشح می­ شوند. هدف از این تحقیق تعیین شرایط برای تولید حداکثری اگزوپلی ساکارید توسط باکتری Bacillus pasteuri و بررسی خواص ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی آن بود.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه بر اساس روش تاگوچی و توسط نرم افزار Qulitek-4 برای تولید اگزوپلی­ ساکارید آزمایش طراحی شد. سپس از اگزوپلی ساکارید تولید شده غلظت­ های مختلفی تهیه و به منظور بررسی خواص ضد باکتریایی به اثر آن برروی باکتری­ های استافیلوکوکوس ارئوس و اشریشیاکلی پرداخته شد. به منظور بررسی فعالیت ضد اکسیدانی 4 غلظت از اگزوپلی­ ساکارید تهیه و توسط سه روش مهار فعالیت رادیکالی  DPPH، رادیکالی سوپراکسیدانی و رادیکال هیدروکسیل اندازه گیری شد.
یافته­ ها: بهترین شرایط برای بیش ترین میزان تولید اگزوپلی ­ساکارید پس از گذشتن 48 ساعت از کشت باکتری با میزان غلظت نمک 05/0 میلی­ گرم بر میلی ­لیتر و ساکارز 1 میلی­ گرم بر میلی­ لیتر بود. نتایج حاصل از فعالیت ضد باکتریایی نشان داد که بیش ترین هاله عدم رشد مربوط به غلظت µg/ml400 بود. نتایج فعالیت ضد اکسیدانی در هر سه روش بکار گرفته شده در این مطالعه نشان داد که در غلظت g/mlµ 1000 از اگزوپلی­ ساکارید بیش ترین فعالیت مهار وجود دارد.
نتیجه گیری: با تعیین چند عامل کلیدی می­توان بیش ترین میزان اگزوپلی ­ساکارید توسط باکتری باسیلوس پاستوری را تولید و به منظور فعالیت ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی از آن استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: اگزوپلی‌ساکارید، Bacillus pasteuri، ضد‌باکتریایی، ضداکسیدانی
متن کامل [PDF 597 kb]   (154 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله تحقیقی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: ۱۳۹۷/۶/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۷/۶/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۷/۶/۱۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi L, Taran M, Mehdi Z. Exopolysaccharide Production by Bacillus Pasteuri and the Study of its Antibacterial and Antioxidant Properties. NCMBJ. 2018; 8 (31) :20-28
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1129-fa.html

کریمی لایق، تاران مجتبی، ذبیحی مهدی. تولید اگزوپلی‌ساکارید توسط Bacillus pasteuri و بررسی خواص ضد‌باکتریایی و ضداکسیدانی آن. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1397; 8 (31) :20-28

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1129-fa.html



دوره 8، شماره 31 - ( 4-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی New Cellular and Molecular Biotechnology Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3792