دوره 9، شماره 35 - ( 3-1398 )                   جلد 9 شماره 35 صفحات 35-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azizi M, Yazdian F, Pourshirazi M, Haghirosadat B F. The effect of oak wood crude extract on the antioxidant nature of Lentinula edodes fungi. NCMBJ. 2019; 9 (35) :35-46
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1198-fa.html
عزیزی مرضیه، یزدیان فاطمه، پورشیرازی مژگان، حقیر السادات فاطمه. تأثیر عصاره خام چوب بلوط در افزایش خاصیت آنتی‌اکسیدانی قارچ Lentinula edodes. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1398; 9 (35) :35-46

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1198-fa.html


2. گروه مهندسی علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران
چکیده:   (427 مشاهده)
سابقه و هدف: قارچ‌ لنتینولا ادودز (شی‌تاکه)، به­دلیل وجود متابولیت­های ثانویه معجزه‌آسای مؤثر در درمان سرطان اهمیت دارویی به­سزایی دارد. در این مقاله تلاش می­شود تا با انتخاب محیط مناسب جهت رشد بهینه و شناسایی و بررسی عوامل تأثیر‌گذار بر تولید متابولیت­های ثانویه، تولید ترکیب­های آنتی‌اکسیدان بهینه‌سازی گردد.   
مواد و روش­ها: ابتدا بانک سلول­های قارچی در محیط جامد تهیه شد و سپس نمونه­ ها به محیط مایع انتقال داده شد. عصاره‌ الکلی از نمونه­ ها تهیه شد. جهت بررسی فعالیت آنتی­ اکسیدانی از دو روش 2و2 دی­فنیل 1- پیکریل­ هیدرازیل (DPPH) به­ منظور بررسی قابلیت حذف رادیکال­های آزاد و قدرت احیاءکنندگی فریک (FRAP) به­ منظور بررسی قابلیت احیای یون فریک استفاده شد. جهت اندازه‌گیری میزان پلی­ساکارید و فنل نیز به ­ترتیب از روش­های فنول-سولفوریک اسید و Folin-Ciocalteu استفاده شد. میزان سمیت سلولی عصاره نیز با تست MTT سنجیده شد.
یافته­ ها: بهینه‌سازی خاصیت آنتی‌اکسیدانی قارچ شی‌تاکه با ارائه محیط غنی‌شده حاوی عصاره چوب بلوط انجام شد و میزان بازدارندگی رادیکال DPPH آن 24/5 برابر و میزان قدرت احیای یون فریک آن 9/1 برابر افزایش یافت. هم­چنین سمیت سلولی بسیار مناسب (IC50 برابر 8  میکروگرم بر میلی‌لیتر) را بر روی رده سلولی MCF-7 نشان داد.
نتیجه­گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره چوب بلوط دارای خاصیت تحریک­کنندگی بر تولید مواد آنتی­اکسیدان در قارچ شی‌تاکه است. پس می­تواند به­ عنوان محرک مناسبی برای افزایش میزان آنتی ­اکسیدان­ ها درسلول­های قارچ شی تاکه در محیط­ های کشت به­ کار رود.
 
متن کامل [PDF 612 kb]   (29 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله تحقیقی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: ۱۳۹۸/۳/۹ | پذیرش: ۱۳۹۸/۳/۹ | انتشار: ۱۳۹۸/۳/۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb