Khani F,  Keramati M,  Kazemi B,  Amini Tehrani Z,  Shahcheraghi F. Optimization of pH and glucose concentration of culture media for enhancement of hyaluronic acid production by Streptococcus equisimilis group C and G.  NCMBJ 2020; 10 (39) :29-38
URL: 
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1289-fa.html     
                     
                    
                    خانی فاطمه،  کرامتی ملیحه،  کاظمی بنفشه،  امینی تهرانی زهرا،  شاهچراغی فرشته. بهینه سازی pH و غلظت گلوکز محیط کشت جهت افزایش تولید هیالورونیکاسید توسط سویههای Streptococcus equisimilis گروههای  Cو  G.  مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1399; 10 (39) :29-38
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1289-fa.html
     
                     
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان 
                    
                    
                    چکیده:       (4940 مشاهده)
                    
                    
                    سابقه و هدف: هیالورونیک اسید بیوپلیمری طبیعی و خطی است که به دلیل خصوصیت ویسکوالاستیک، ظرفیت بالای جذب آب و زیست سازگاری کاربردهای وسیعی در پزشکی، دارورسانی و صنایع آرایشی دارد. امروزه تولید صنعتی آن از طریق فرمنتاسیون سویه های استرپتوکوکی است. تحقیق کنونی گزارشی از غربالگری و بهینه سازی شرایط تولید هیالورونیکاسید توسط سویه های استرپتوکوکی بالینی گرو ه های C و G جدا شده از بیماران ایرانی است.
مواد و روش ها: یازده سویه استرپتوکوک اکوئیسیمیلیس(S.equisimilis)  شامل نه سویه گروه C و دو سویه گروه G شناسایی و تولید اولیه هیالورونیک اسید به روش کمپلسومتری با کاربازول تعیین شد و بر اساس نتایج سه سویه با بیشترین تولید جهت بهینه سازی انتخاب شدند. جهت تعیین pH بهینه، دوازده نقطه در دامنه 1/3-5/7 و غلظت گلوکز در یازده نقطه در دامنه 3/0تا 15 میلی گرم در میلی لیتر و در pH بهینه ارزیابی و بازده هیالورونیک اسید توسط سویه های منتخب تعیین شد.  
یافته ها: میانگین غلظت هیالورونیکاسید تولید شده در یازده سویه بالینی بین6/216 تا 7/729میکروگرم در میلی لیتر متغییر بود. سه سویه با بیشترین تولید شامل سویه های GCS-08،GGS-88 و GGS-132و میانگین غلظت هیالورونیک اسید بهترتیب 0/573، 7/579 و 7/729میکروگرم در میلی لیتر جهت مطالعه های بهینهسازی انتخاب شدند. pH بهینه و مقدار هیالورونیکاسید برای هر سویه بهترتیب (5/6  pHو 3/744)GCS-08 ، (8/4 pH و 9/598) GGS-88 و (8/6 pH و 8/1041)  GGS-132بود. کشت در محیط حاوی گلوکز با غلظت 15 میلیگرم در میلیلیتر باعث افزایش تولید هیالورونیکاسید توسط سویه ها به ترتیب 6/1096GCS-08: ، 3/1234 GGS-88:و 6/ 1993GGS-13: میکروگرم در میلیلیتر شد.
نتیجهگیری: نتایج نشان دهنده اثر معنیدار pH و رابطه مستقیم غلظت گلوکز بر بازده هیالورونیکاسید است که میتواند باعث افزایش تولید تا 73/2برابر شود. شناسایی سویه تولید کننده در pH اسیدی 8/4 مزیتی برای تولید صنعتی هیالورونیکاسید در شرایط غیر معمول است.
                    
                    
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
مقاله پژوهشی |
                    موضوع مقاله: 
                    
سلولی و مولکولی  دریافت: 1399/4/4 | پذیرش: 1399/4/4 | انتشار: 1399/4/4