دوره 10، شماره 39 - ( 4-1399 )                   جلد 10 شماره 39 صفحات 19-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Emadzadeh M, Aarabi A, Aarabi Nazhvani F, Chiani M, Mehrabi M R. Investigating the effect of solvent and extraction method on the amount of phenolic compounds and the antioxidant activity of flax (Linum usitatissimum L.) oil seed. NCMBJ. 2020; 10 (39) :19-28
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1292-fa.html
عمادزاده محمد کریم، اعرابی اعظم، اعرابی ناژوانی فریناز، چیانی محسن، مهرابی محمدرضا. بررسی اثر حلال و روش استخراج بر مقدار ترکیبات فنولی و اثر آنتی اکسیدانی روغن دانه کتان Linum usitatissimum L.)). مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1399; 10 (39) :19-28

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1292-fa.html


گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرضا، شهرضا، ایران ، aazam 9531@yahoo.com
چکیده:   (425 مشاهده)
سابقه و هدف: کتان نوعی دانه مغذی است که به­دلیل داشتن ترکیب­هایی چون اسید چرب امگا 3 ، فیبر رژیمی، پروتئین و لیگنان می­تواند سبب جلوگیری از بیماری­های قلبی عروقی و سرطان شود . این مطالعه با هدف بررسی تأثیر روش استخراج روغن بر راندمان استخراج و میزان مواد فنلی و آنتی­اکسیدان انجام شد.
مواد و روش ها: در این پژوهش دو نوع دانه کتان زرد و قهوه ­ای جهت استخراج روغن با روش پرس سرد و حلال (پترولیوم اتر و اتانول) مورد استفاده قرار گرفت و میزان بازده استخراج و ترکیب­های فنولی و آنتی ­اکسیدانی آن­ها، مقایسه گردید.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که استخراج روغن با روش پرس سرد از کتان زرد امکان­پذیر نبود و فقط کنجاله حاصل شد. بازده استخراج روغن برای کتان زرد و قهوه ­ای با استفاده از حلال اتانول به­ترتیب 55/0± 6/6 و15/1±3/42 و حلال پترولیوم اتر 98/0± 3/11 و 5/2 ± 03 /63 به­دست آمد. ارزیابی ترکیب­های فنولی کل و اثر آنتی­اکسیدانی روغن­های استخراج شده با حلال و پرس سرد نشان داد که مقدار ترکیب­های فنولی استخراج شده با روش پرس سرد نسبت­ به روش حلال، تفاوت معناداری وجود دارد و هم­چنین حلال اتانول و پترولیوم اتر نیز تفاوت معناداری در استخراج ترکیب­های فنولی دارند.
نتیجه ­گیری: روش استخراج روغن بر میزان روغن استحصال شده بسیار مؤثر است. مقدار روغن موجود در تخم کتان قهوه­ای به­طور معنی­داری بیش­تر از تخم کتان زرد بوده ولی میزان ترکیب­های فنولی و آنتی­اکسیدانتی آن کم­تر از تخم کتان زرد است.
متن کامل [PDF 3975 kb]   (56 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله تحقیقی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1399/4/4 | پذیرش: 1399/4/4 | انتشار: 1399/4/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb