دوره 10، شماره 40 - ( 6-1399 )                   جلد 10 شماره 40 صفحات 77-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arasteh A, Shirghasemi Alalan H, Mousavi Jolandan S N, Veisi S, Baghban Khosro Abadi R, Naeemi S N. Investigation of Anti–diabetic and Liver protective Effects of Kombucha syrup on Streptozotocin induced male wistar mice. NCMBJ. 2020; 10 (40) :77-90
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1309-fa.html
آراسته امیر، شیرقاسمی آلالان هانیه، موسوی جولندان سیده نگار، ویسی سعید، باغبان خسرو آبادی رضا، نعیمی سیده نرگس. بررسی اثرات ضد‌دیابتی و محافظت‌کبدی شربت کامبوچا در موش‌های نر ویستار دیابتی‌شده با استرپتوزوتوسین. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1399; 10 (40) :77-90

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1309-fa.html


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
چکیده:   (427 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه دیابت یکی از مشکلات جدی در سلامت جوامع است. هم­چنین، نظریه‌های درمانی برای بیماری‌های عمومی کبد مثل سیروز، کبد­چرب و هپاتیت مزمن مسئله‌ساز هستند. تاثیر کم داروها در بسیاری از بیماران، نیاز به بررسی و یافتن راه­های دیگر درمانی را اجتناب­ناپذیر ساخته است. پژوهش حاضر به بررسی اثر ضددیابتی و محافظت­کبدی شربت­کامبوچا در موش­های نر نژاد ویستار پرداخته است.
مواد و روش­ها: ترکیبات شربت کامبوچای تازه پس از 7 روز تخمیر با کروماتوگرافی گازی-طیف­سنجی جرمی و فعالیت آنتی­اکسیدانی آن با روش DPPH بررسی شد. موش­ها به پنج گروه تقسیم شده و گروه­های آزمون برای بررسی اثرات ضد­دیابتی و محافظت­کبدی به­ترتیب برای 14 و 32 روز، شربت­کامبوچا را روزانه به­صورت خوراکی با دوزهای 2 و 4 میلی­لیتر به ازای هر کیلوگرم از وزن حیوان دریافت کردند. میزان قند­خون با گلوکومتر و فعالیت آنزیم­های کبدی با کیت­های شرکت پارس­آزمون اندازه­گیری شد. نتایج با استفاده از آزمون آماریStudentchr('39')s T-Test  و ANOVA و با استفاده از نرم­افزارSPSS  ویرایش 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ­ها: شربت­ کامبوچا با 66/12 درصد گلوکورونیک­اسید و 57/4 درصد اتانول خاصیت آنتی­اکسیدانی دارد. بیش­ترین خاصیت آنتی ­اکسیدانی به­میزان 58/89 درصد گزارش شد که این میزان همان درصد رادیکالهای آزاد احیاشده توسط عصاره است. قندخون در گروه­های آزمون اول و دوم (mg/dl 160 و 112)، نسبت به گروه کنترل­منفی (mg/dl 436) کاهش معناداری نشان داد. فعالیت آنزیم­های کبدی نیز در گروه­های آزمون اول و دوم، نسبت به گروه کنترل­منفی کاهش معناداری نشان داد.
نتیجه­ گیری: شربت­کامبوچا با خاصیت آنتی­اکسیدانی بالا، اثرات مفیدی در مدیریت بیماری دیابت و حفظ سلامت سلول­های کبدی در برابر ترکیبات سمی دارد.
متن کامل [PDF 790 kb]   (39 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله تحقیقی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1399/7/5 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb