دوره 13، شماره 49 - ( 10-1401 )                   جلد 13 شماره 49 صفحات 54-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Reamasouleh F, Arasteh A, Ataei-e Jaliseh S. phytochemical evaluation, antimicrobial and inhibitory effects of Ginger extract on amyloid Nano–fibril production in order to evaluate its application potential against inflammatory and Alzheimer's disease. NCMBJ 2022; 13 (49) :45-54
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1533-fa.html
رضاماسوله فرزانه، آراسته امیر، عطایی جلیسه سمیه. بررسی خواص فیتوشیمیایی، اثرات ضد میکروبی و مهاری عصاره زنجبیل بر تولید نانو رشته‌های آمیلوئیدی به منظور ارزیابی پتانسیل کاربردی آن علیه بیماری‌های التهابی و آلزایمر. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1401; 13 (49) :45-54

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1533-fa.html


گروه زیست شناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
چکیده:   (679 مشاهده)
سابقه و هدف: زنجبیل با نام علمیZingiber officinale  حاوی ماده موثره جینجرول (Gingerol) و بسیاری از ترکیب های آنتی ­اکسیدانی و ضد­میکروبی می­باشد. هدف از این پژوهش بررسی خاصیت ضدمیکروبی عصاره آبی و هیدروالکلی زنجبیل و بررسی اثر ضد آلزایمری عصاره هیدروالکلی آن به روش مهار تولید نانورشته­ های آمیلوئیدی است.
مواد و روش ­ها: پس از آسیا کردن، عصاره آبی و هیدروالکلی زنجیل با استفاده از روش خیساندن تهیه شد و اثرات ضدمیکروبی آن روی اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس با استفاده از روش انتشار در آگار و تعیین MIC و MBC بررسی گردید. برای تعیین اثر مهاری عصاره هیدروالکلی بر تولید رشته­ های آمیلوئیدی از روش طیف­سنجی مرئی استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که قطر هاله عدم رشد ناشی از عصاره هیدروالکلی زنجبیل در روش چاهک برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس  15 و برای اشریشیا کلی 10 میلی­متر بود. میزان MIC و MBC برای هر دو باکتری به ترتیب 50 و 100 میلی­ گرم بر میلی­ لیتر بود و عصاره آبی زنجبیل تاثیری روی اشریشیا کلی نداشت. افزایش غلظت عصاره زنجبیل در نمونه، تولید رشته­ های آمیلوئیدی را کاهش داد که با کاهش میزان جذب و تغییر مکان قرمز در طیف جذب مرئی کنگورد همراه بود. حضور ماده موثره جینجرول نیز با استفاده از روش گازکروماتوگرافی جرمی (GC­­­–Mass) تا 7/34 درصد مورد تائید قرار گرفت.
نتیجه­ گیری: عصاره زنجبیل با حضور ترکیب های ضدمیکروبی مثل جینجرول، با کارایی مناسب و عوارض و هزینه کمتر، می­تواند به عنوان یک گیاه دارویی موثر در کاهش عوارض بیماری ­های التهابی و آلزایمر معرفی گردد.
 
متن کامل [PDF 581 kb]   (613 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (540 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1400/10/30 | پذیرش: 1401/1/10 | انتشار: 1401/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb