دوره 13، شماره 52 - ( 7-1402 )                   جلد 13 شماره 52 صفحات 44-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Afyani F A. Investigation of AKR1C3 protein inhibition mechanism and design of new inhibitors. NCMBJ 2023; 13 (52) :33-44
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1584-fa.html
عطریان افیانی فرزاد. مکانیسم مهاری پروتئین AKR1C3 و طراحی نوین مهارکننده‌ها در بیماری‌های سرطان و التهابی. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1402; 13 (52) :33-44

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1584-fa.html


گروه علوم دامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ایران. - - گروه علوم دامی، واحد علوم و تحقیقات ، Farzad.Atrian@yahoo.com
چکیده:   (696 مشاهده)
سابقه و هدف: پروتئین AKR1C3 نقش کلیدی در بیماری‌های مختلف، به خصوص سرطان، ایفا می‌کند. در سرطان‌های وابسته به هورمون و بیماری‌های التهابی، این پروتئین مهم است. فعالیت افزایش یافته AKR1C3 ممکن است به افزایش هورمون‌های آلدهسترون و تستوسترون و همچنین تولید مواد التهابی منجر شود. به عنوان یک هدف در توسعه داروهای جدید در درمان سرطان و بیماری‌های التهابی، تحقیقات برروی مهار AKR1C3 و طراحی داروهای نوین در حال انجام است. بنابراین هدف از تحقیق حاضر بررسی مکانیسم­ مهاری پروتئین AKR1C3 و طراحی مهارکننده­های جدید می­باشد.
مواد و روش ­ها: در پژوهش حاضر با استفاده از سیستم­های مولکولی ساختار سه بعدی AKR1C3 از بانک اطلاعات ساختار سه بعدی پروتئین گرفته شد. سپس ساختار به دست آمده با استفاده از تکنیک‌ دینامیک مولکولی بهینه­سازی شد و در ادامه برهمکنش‌های پروتئین با مهار کننده‌های موجود با استفاده از تکنیک داکینگ و نرم افزار Autodock4 مورد بررسی قرار گرفتند. در ادامه به منظور انجام دینامیک مولکولی از نرم افزار AMBER نسخه 18 استفاده شد. در نهایت 4 ترکیب مهار کننده جدید با نرم افزار Data Warrior به عنوان مهارکننده­های جدید طراحی شده و برای مهار AKR1C3 معرفی شد.
یافته­ها: اسید آمینه­های تیروزین 55 و هیستیدین 117 در تشکیل پیوند­های هیدروژنی قوی با مهار­کننده­های طراحی شده نقش دارند و همچنین اسکن آلانین نشان داد که برهمکنش­های مشابهی بین اسید آمینه­های پروتئین با ترکیبات مهار کننده طراحی شده نسبت به ترکیبات شناخته شده دارند و اسید­آمینه­های تیروزین 55، هیستیدین 117 و فنیل آلانین 311 نقشی مهم در برهمکنش پروتئین با مهار کننده­های طراحی شده دارند. بررسی انرژی اتصال این ترکیبات به پروتئین نشان داد که مقادیر انرژی اتصال این ترکیبات با پروتئین AKR1C3  در محدوده 8/17- تا 1/29- کیلو­کالری بر مول می­باشد که می­توانند به خوبی قابل رقابت با مهار کننده های شناخته شده پروتئین باشند. همچنین ساختار طراحی شده D1 با انرژی اتصال 9/32-کیلوکالری بر مول توانست بیشتر میزان تمایل به پروتئین در میان ترکیبات مهار کننده شناخته شده و طراحی شده در این مطالعه را نشان دهد که می­تواند آن را به عنوان یک ترکیب با پتانسیل بالا برای مهار پروتئین AKR1C3 در مطالعات آزمایشگاهی و بالینی معرفی نماید.
نتیجه­ گیری: نتایج حاصل از بررسی‌های داکینگ و دینامیک مولکولی نشان دادند ترکیبات جدید که بر پایه مفنامیک اسید ایجاد شده‌اند، می‌توانند ترکیبات بالقوه‌ای برای مهار پروتئین AKR1C3 باشند و با ایجاد تغییرات مناسب در آن‌ها می‌توان از این ترکیبات هدف بعنوان ترکیبات موثری برای مهار و مبارزه با بیماری از جمله بیماری التهابی استفاده نمود .
 
متن کامل [PDF 605 kb]   (147 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1401/12/23 | پذیرش: 1402/7/1 | انتشار: 1402/7/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb