Allaedini Taleghani R, Sabokbar A, Momeni Z. A comparative survey in vitro effect of aqueous and alcoholic extracts of Sumac fruit on Trichomonas vaginalis and Candida albicans. NCMBJ 2023; 14 (53) :115-125
URL:
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1638-fa.html
علا الدینی طالقانی رقیه، سبکبار آذر، مومنی زهره. مطالعه مقایسه ای تاثیر عصاره آبی و الکلی میوه سماق بر روی تریکوموناس واژینالیس و کاندیدا آلبیکنس. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1402; 14 (53) :115-125
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1638-fa.html
گروه میکروبیولوژی، واحدکرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران ، sabokbar@kiau.ac.ir
چکیده: (513 مشاهده)
سابقه و هدف: گیاهان منبع غنی از مواد شیمیایی فعال و یا مواد مغذی زیستی هستند که نقش مهمی در پیشگیری و درمان بیماریهای عفونی دارند. در این مطالعه توانایی عصاره آبی و اتانولی میوه گیاه سماق (Rhus coriaria) در مهار رشد تریکوموناس واژینالیس (Trichomonas vaginalis) و کاندیدا آلبیکنس (Candida albicans) در شرایط برون تنی بررسی شد.
مواد و روشها: عصاره گیری از میوه سماق به روش خیساندن و هم زدن توسط آب و اتانول 96 درصد انجام و اثرات ضد میکروبی آن به طور کمی به روش رقیق سازی سریالی و با تعیین میزان حداقل غلظت بازدارندگی اندازه گیری شد.
یافتهها:. غلظت مهاری 50 درصد (IC50) عصاره الکلی در مقابل تریکوموناس واژینالیس برابر با 8/1 میلیگرم بر میلیلیتر و برای عصاره آبی، 05/3 میلیگرم بر میلیلیتر در 24 ساعت بود. هیچ غلظتی از عصاره آبی میوه سماق توانایی ممانعت از رشد کاندیدا آلبیکنس را نداشت اما عصاره الکلی با غلظت 60 میلیگرم بر میلیلیتر رشد کاندیدا آلبیکنس را در مدت 24 ساعت مهار کرد.
نتیجهگیری: عصارههای حاصل از میوه سماق میتواند به عنوان یک جایگزین بالقوه برای داروهای شیمیایی در درمان عفونتهای حاصل از تریکوموناس واژینالیس به شمار آید اما این ترکیبات نتایج ضد قارچی مطلوبی در برابر کاندیدا آلبیکنس از خود نشان ندادند.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی دریافت: 1402/11/14 | پذیرش: 1402/10/1 | انتشار: 1402/10/1