دوره 2، شماره 6 - ( 3-1391 )                   جلد 2 شماره 6 صفحات 57-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zaker Bostanabad S, Semsar Y, Dydari T. Comparison of Methods for Detection of Listeria Monocytogenes in Food Samples Contaminated. NCMBJ 2012; 2 (6) :53-57
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-182-fa.html
ذاکر بستان آباد سعید، سمسار یلدا، دیداری تینا. بررسی و مقایسه روش های تشخیص لیستریا مونوسیتوژن در نمونه های مواد غذایی آلوده . مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1391; 2 (6) :53-57

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-182-fa.html


دانشکده علوم زیستی، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند، تهران، ایران ، Saeedzaker20@yahoo.com
چکیده:   (24838 مشاهده)

سابقه و هدف: باکتریمی با لیستریا منوسیتوژن در زنان حامله می تواند به عوارض مختلف در جنین از جمله سقط منجر شود. گر چه تشخیص لیستریوز می تواند با کشت نمونه و جدا سازی باکتری صورت گیرد ولی به دلیل وقت گیر بودن، راندمان پایین ناشی از تعداد کم باکتری و مشکل در تشخیص افتراقی از سایر باکتری ها در بسیاری از آزمایشگاه ها از این روش به طور معمول استفاده نمی شود و هم چنین روش های ایمونولوژی نیز کمتر اهمیت پیدامی کند، لذا تشخیص مولکولی باکتری در نمونه های بیمار و یا مواد غذایی مشکوک از اختصاصیت بالایی برخوردار است. در این مطالعه روش مولکولی در مقایسه با روش های دیگر در افتراق باکتری بکار رفته است.

مواد و روش ها: در این مطالعه، 152 مورد مشکوک به لیستریوز مراجعه کننده به آزمایشگاه مسعود که از مواد غذایی آلوده مصرف کرده بودند نمونه اخذ شد و از نظر آنتی بادی های ضد لیستریا مونوسیتوژن به روش IFA تحت بررسی قرار گرفتند. در ضمن نمونه ها با استفاده ازکشت و روش مولکولی بعد از استخراج DNA با روش PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند که تمام روش های مولکولی مورد استفاده از روش استاندارد بوده است.

 یافته ها: از تمام نمونه ها 47 % (71) آن ها در رقت 100/ 1 و 400/ 1 در روش ایمونولوژی مثبت گزارش شد. در روش کشت باکتری 41 مورد مثبت شدند ولیکن در روش مولکولی از کل نمونه های مشکوک به تعداد 53 مورد مثبت گزارش گردید.

 نتیجه گیری: با توجه به افزایش آمار بیماری زایی لیستریا و هم چنین در ارتباط بودن عفونت با سقط جنین، اهمیت بررسی آلودگی در منابع غذایی توسط باکتری اهمیت بالایی داشته و اخیرا اغلب پزشکان غربالگری زنان باردار را از نظر آلودگی به لیستریا توصیه می نمایند. بر اساس برآورد های WHO استفاده از روش آنتی سرم قابل اطمینان نبوده و روش کشت و مولکولی از اهمیت بالایی برخوردار است، بالاخص در خصوص غربالگری زنان باردار روش مولکولی از اختصاصیت بالایی برخوردار می باشد.

متن کامل [PDF 311 kb]   (251 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1391/4/6 | انتشار: 1391/3/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb