سابقه و هدف: متالوپروتئازها کاربردهای فراوانی در صنعت از جمله در سنتز پپتید و آسپارتام دارند . با این وجود استفاده از
آن ها با محدودیت هایی از قبیل ناپایداری به سبب اتولیز مواجه است. در تحقیق حاضر خصوصیات بیوشیمیایی یک متالوپروتئاز (الاستاز) حاصل از باکتری سودوموناس آئروجینوزا پس از خالص سازی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: با استفاده از کروماتوگرافی تمایلی پروتئین نوترکیب از E. coli خالص گردید. با رسم منحنی فعالیت آنزیم در دماهای مختلف وابستگی فعالیت به دما بررسی و دمای بهینه تعیین گردید. با استفاده از بافر میکس pH بهینه و با غیر فعال سازی حرارتی برگشت ناپذیر شیب غیرفعال سازی، t1/2 و پارامترهای ترمودینامیکی غیرفعال سازی تعیین گردید.
یافته ها:دمای بهینه در هر سه غلظت 0، 5 و 10 میلی مولار کلرید کلسیم برابر با 60 درجه سانتیگراد تعیین گردید و pH بهینه 5/8 بدست آمد. شیب غیر فعال سازی حرارتی برگشت ناپذیر در دماهای 55، 60، 65، 70، 75 و 80 درجه سانتی گراد با افزایش دما افزایش یافت. در دماهای مذکور t1/2 بترتیب 150، 112، 47، 32، 18، 8 و 4 دقیقه محاسبه گردید. مقادیر Ea ، D H # ، D S # و D G # بترتیب 7/37 ، 02/37 و 61/23 کیلوکالری بر مول و مقدار kinactivation برابر با 1- s 103 × 49/4 بدست آمد.
نتیجه گیری: از نظر وابستگی به دما الاستاز سودوموناس آئروجینوزا یک آنزیم با خصیوصیات مابین مزوفیل ها و ترموفیل ها می باشد. کلسیم در میزان دمای بهینه بی تاثیر است، و این پیشنهاد می کند پایداری آنزیم مذکور غیر وابسته به کلسیم است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |