دوره 4، شماره 16 - ( 9-1393 )                   جلد 4 شماره 16 صفحات 83-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asghari Moghaddam N, Monajjemi M, Sadeghizadeh M, Rezayat S M, Tajabadi Ebrahimi M. Assessment of pH effect on mutation and perturbation of P53 gene by computational and modeling methods. NCMBJ 2014; 4 (16) :75-83
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-351-fa.html
اصغری مقدم نسترن، منجمی مجید، صادقی زاده مجید، رضایت سید مهدی، تاج آبادی ابراهیمی مریم. بررسی تاثیر pH بر موتاسیون در ژن P53 با استفاده از روش های محاسباتی و مدلسازی. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1393; 4 (16) :75-83

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-351-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ، namoghadam@gmail.com
چکیده:   (9972 مشاهده)
سابقه و هدف: ژن سرکوبگر تومور P53 که به عنوان "محافظ ژنوم " شناخته می شود، در بیشتر از نیمی از تمام انواع سرطان-های انسانی جهش یافته  است. پروتئین P53 یک عامل رونویسی است که وظیفه آن کنترل رونویسی از ژن های مسئول آپپتوز و توقف چرخه  سلولی است. هم چنین پروتئین P53 می تواند رونویسی از ژن‌هایی که در پیشرفت چرخه سلولی نقش دارند جلوگیری نماید. بنابراین بدیهی است که از دست دادن فعالیت این ژن با فراوانی بالا در انواع مختلفی از سرطان ها مشاهده  شده است. مشاهدات تجربی هم زمانی بین افزایش اسیدیته و نیز جهش در کدون های خاص ژن P53 (به طور خاص کدون 248) را نشان داده اند. این  امر می تواند تا حدود زیادی ناشی از پروتونه شدن این  توالی سه نوکلئوتیدی باشد. جهش در این کدون خاص باعث جایگزینی اسید آمینه می‌گردد که نتیجه آن ایجاد پروتئینی با خاصیت انکوژنی میباشد. در این مطالعه تأثیر pH اسیدی را بر پایداری کدون 248 در ژن P53 بررسی گردید.
مواد و روش ها: در این مطالعه از روش مکانیک مولکولی برای پاسخ پرسش این مطالعه استفاده شد. در این مطالعه از نرم-افزار HYPERCHEM استفاده شد. هم چنین به منظور دست یافتن به بهترین پیش بینی از میدان های نیروی AMBER، BIO+، MM+ و OPLS استفاده گردید.
یافته ها: نتایج به دست آمده در میدان های نیروی مختلف همگی نشان دادند که در pHاسیدی سطح انرژی توالی مورد بررسی به میزان زیادی بالاتر از شرایط فیزیولوژیک می باشد.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه پاسخ قابل  ملاحظه ای را درباره هدف مطرح  شده ارائه نمود و نشانداد کهpH اسیدی می تواند به لحاظ تئوریک ناپایداری مولکول را نسبت به pH فیزیولوژیک افزایش دهد.
واژه‌های کلیدی: ژن P53، pH اسیدی، موتاژنز
متن کامل [PDF 377 kb]   (3154 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1392/4/15 | پذیرش: 1393/10/6 | انتشار: 1393/10/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb