دوره 3، شماره 11 - ( 6-1392 )                   جلد 3 شماره 11 صفحات 45-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahidi M, Rashtchizadeh N, Ghorbani haghjo A, Rezaei Moghadam A, Taghizadeh M, Marzban H. Comparison of Serum Matrix Gla-protein (MGP) with Osteoprotegerin (OPG) and Correlation with Disease Severity (DAS) in Women Patients with Rheumatoid Arthritis. NCMBJ 2013; 3 (11) :37-45
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-379-fa.html
شهیدی مریم السادات، رشتچی زاده نادره، امیرقربانی حق جو امیر، رضائی مقدم عادل، تقی زاده مهدیه، مرزبان حوا. مقایسه سطح سرمی ماتریکس گاما کربوکسی گلوتامات پروتئین (MGP) با استئوپروتگرین (OPG) ارتباط آنها با شدت بیماری در بیماران زن مبتلا به آرتریت روماتوئید. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1392; 3 (11) :37-45

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-379-fa.html


گروه بیوشمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، maryamshahidi94@yahoo.com
چکیده:   (15382 مشاهده)

سابقه و هدف: آترواسکلروزیس و بیماری‌های ناشی از کلسیفیکاسیون عروقی یکی از علل عمده مرگ و میر در بیماران با آرتریت روماتوئید (RA) می باشد. هر چند مطالعات متعددی دراین خصوص صورت گرفته اما نتایج زیادی در مورد اثرات این فاکتورها بروی بیومارکرهای استخوان و ارتباط آنها با کلسیفیکاسیون عروقی در دسترس نیست. هدف از این مطالعه مقایسه سطوح سرمی ماتریکس Gla پروتئین (MGP) و استئوپروتگرین OPG) ( و ارتباط آنها با شدت فعالیت بیماری(DAS28) در زنان مبتلا به آرتریت روماتوئید می باشد.

 مواد و روش ها: 45 بیمار زن، مبتلا به آرتریت روماتوئید و نیز 45 زن سالم که از نظر سن و جنس با بیماران همسان بودند بعنوان گروه کنترل انتخاب شدند. مقادیر سرمی ماتریکس Gla پروتئین (MGP) واستئوپروتگرین (OPG) به روش الایزا و مقادیر سرمی پروتئین فاز حاد با حساسیت بالا (hs-CRP) نیز به روش توربیدومتری اندازه گیری شد.

یافته ها: نتایج حاکی از افزایش معنی داری در سطح سرمی OPG و hs-CRP در گروه بیماران نسبت به گروه کنترل می باشد. تفاوت معنی داری در مقدار سطح سرمی MGP بیماران نسبت به گروه کنترل مشاهده نشد. همبستگی مثبت معنی داری بین hs-CRP و مقادیر سرعت رسوب گلبولهای قرمز (ESR) و نیز همبستگی مثبت معنی داری بین hs-CRP و مقادیر درجه فعالیت بیماری (DAS28) و همچنین همبستگی مثبت معنی داری بین ESR و مقادیر (DAS28) درگروه بیماران مشاهده گردید.

نتیجه گیری: چنین استنتاج می شود که احتمالا افزایش OPG می تواند پاسخ های التهابی به واسطه کاهش مقادیر سیتوکاینها در زنان مبتلا به آرتریت روماتوئید را کاهش داده و از تخریب استخوان محافظت کند و همچنین کاهش MGP نیز می تواند منجر به کلسیفیکاسیون عروقی در این بیماران شده و در نتیجه به دیواره عروق آسیب برساند.

متن کامل [PDF 439 kb]   (4138 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1392/6/13 | انتشار: 1392/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb