دوره 3، شماره 11 - ( 6-1392 )                   جلد 3 شماره 11 صفحات 67-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alavi S E, KoohiMoftakhariEsfahani M, Chiani M, Heidarinasab A, akbarzadeh A. Evaluating the effect of nanoliposomal hydroxyurea urea on the breast cancer cell line. NCMBJ 2013; 3 (11) :63-67
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-382-fa.html
علوی سید ابراهیم، کوهی مفتخری اصفهانی مائده، چیانی محسن، حیدری نسب امیر، اکبرزاده عظیم. بررسی اثر هیدروکسی اوره ی نانولیپوزومه شده بر روی رده ی سلولی سرطان سینه. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1392; 3 (11) :63-67

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-382-fa.html


تهران- دانشگاه علوم و تحقیقات تهران- دانشکده فنی و مهندسی- گروه مهندسی شیمی-گروه بیوتکنولوژی ، maedehkoohi@gamil.com
چکیده:   (22558 مشاهده)

سابقه و هدف: بیماری سرطان یکی از مخرب ترین بیماری ها در جهان است و سرطان سینه یکی از شایع ترین انوع سرطان در بین زنان می باشد. هیدروکسی اوره از داروهای مهم در شیمی درمانی می باشد که با وجود خواص درمانی در دراز مدت عوارض جانبی متعددی را درپی دارد. این تحقیق با هدف استفاده از فناوری نانودارورسانی به روش لیپوزومه کردن دارو درجهت کاهش عوارض جانبی و افزایش شاخص درمانی انجام گردید.

مواد و روش ها: برای تهیه نانولیپوزوم، نسبت مشخصی از فسفاتیدیل کولین و کلسترول با یکدیگر ترکیب نموده و سپس داروی هیدروکسی اوره به آن اضافه کردیم. میانگین قطر هیدروکسی اوره ی نانولیپوزومه شده با کمک دستگاه زتا سایزر اندازه گیری شد. همچنین درصد انکپسولاسیون محاسبه شد. الگوی آزادسازی دارو از نانولیپوزوم ها نیز با استفاده از روش دیالیز انجام شد. در نهایت اثر سایتوتوکسیسیتیِ فرمولاسیون تهیه شده با استفاده از روش MTT مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها: میانگین قطر هیدروکسی اوره ی نانولیپوزومه شده و با بازده انکپسوله شده هیدروکسی اوره ی نانولیپوزومه به ترتبب 5/402 نانومتر و 836/70 درصد محاسبه گردید . همچنین الگوی آزاد سازی دارو از نانولیپوزوم ها به روش دیالیزنشان داد که میزان رهایش دارو از داروی نانولیپوزومه طی 28 ساعت برابر با 85/25% می باشد.

نتیجه گیری:این مطالعه نشان داد که اثر سایتوتوکسیسیتی داروی نانولیپوزومه بیشتر از داروی استاندارد می باشد.

متن کامل [PDF 222 kb]   (4560 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فارماکولوژی
دریافت: 1392/6/13 | انتشار: 1392/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb