دوره 1، شماره 1 - ( زمستان 1389 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 19-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasr S, Rahimi M K, Zaker Bostanabad S, Mousavi S A, Adimi P, Pourazar Dizaji S. Study of Mycobacteria lInfection in Hematological Malignancies using Culture and PCR Method of Bone Marrow Aspiration. NCMBJ 2011; 1 (1) :15-19
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-4-fa.html
نصر صبا، رحیمی محمد کریم، ذاکر بستان آباد سعید، موسوی سید اسدا...، عدیمی پروانه، پورآذر شاهین. شناسایی عفونت های مایکوباکتریوم در مبتلایان به بدخیمی های با منشأ خونی در نمونه خون کامل و آسپیره مغز استخوان با روش کشت و PCR. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1389; 1 (1) :15-19

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-4-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
چکیده:   (28403 مشاهده)

سابقه و هدف: در مبتلایان به بدخیمی های با منشأ خونی احتمال افزایش بروز بیماری های عفونی می باشد که ناشی از دو عامل عمده است؛ عامل نخست سرکوب ایمنی ناشی از مصرف داروهای کموتراپی و عامل دوم ضعف ایمنی ناشی از نقص عملکرد سلول های ایمنی می باشد. از جمله عفونت هایی که این بیماران، مستعد ابتلا به آن ها هستند، انواع مختلف عفونت های فرصت طلب به ویژه عونت های مایکوباکتریایی می باشند. بر همین اساس با توجه به اهمیت موضوع در این مطالعه به بررسی موارد عفونت های مایکوباکتریوم در مبتلایان به بدخیمی های با منشأ خونی با استفاده از کشت آسپیره مغز استخوان و تست PCR در نمونه خون کامل و آسپیره مغز استخوان پرداخته شد.

موا د و روش ها: این مطالعه به صورت یک بررسی مشاهده ای (Observational) توصیفی – تحلیلی (Descriptive-Analytical) مقطعی (Cross-Sectional) انجام شده است. حجم نمونه مورد بررسی شامل 96 بیمار مبتلا به بدخیمی های با منشأ خونی بود که به بیمارستان شریعتی تهران مراجعه نموده بودند.

یافته ها: کشت مغز استخوان در 10 نفر (4/10 درصد) از بیماران مثبت بود که هیچ یک مایکوباکتریوم نبودند و پنج مورد آلودگی، دو مورد آسپرژیلوس، یک مورد استرپتومایسس و دو مورد بروسلا مشاهده شد. البته در PCR 3 بیمار (1/3 درصد) از نظر مایکوباکتریوم مثبت بودند. سن بیماران، جنسیت آن ها، نوع بدخیمی و نیز دریافت پیوند مغز استخوان در بیماران تأثیری در مثبت بودن نتایج PCR نداشتند (P > 0.05).

نتیجه گیری: در مجموع  بر اساس یافته های حاصل از این مطالعه و مقایسه آن ها با سایر مطالعات انجام شده در این زمینه چنین استنباط می شود که

بررسی و غربالگری از نظر عفونت های مایکوباکتریایی در مبتلایان به بد خیمی های با منشأ خونی باید به صورت دوره ای انجام گردد.

متن کامل [PDF 484 kb]   (41 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1389/11/11 | انتشار: 1389/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb