دوره 4، شماره 14 - ( 1-1393 )                   جلد 4 شماره 14 صفحات 58-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saffari Z, Aryapour H, Foroumadi A, Akbarzadeh A. In vitro evaluation of 4H-chromene 3-carbonitrile derivatives’ biological effects on T47D human breast cancer cell line . NCMBJ 2014; 4 (14) :51-58
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-519-fa.html
صفاری زهرا، آریاپور حسن، فرومدی علیرضا، اکبرزاده عظیم. مطالعه اثرات بیولوژیکی مشتقات جدید H4-کرومن 3-کربونیتریل بر رشد رده سلول سرطان پستان انسانی T47D در حالت In vitro. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1393; 4 (14) :51-58

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-519-fa.html


بخش پایلوت نانو‌بیوتکنولوژی، انستیتو پاستور، تهران، ایران ، azimakbarzadeh1326@gmail.com
چکیده:   (13159 مشاهده)
سابقه و هدف: سرطان یک مسئله با اهمیت در طب امروزی است و شایع ترین علت مرگ و میر بعد از بیماری های قلبی عروقی می‌باشد. در این میان سرطان سینه یکی از شایع ترین علل مرگ ناشی از سرطان در بین زنان است به طوری که 5/1% از کل مرگ و میرها را تشکیل می‌دهد. لذا داروهای شیمی‌درمانی که هدفشان از یک جهت جلوگیری از تکثیر بی رویه سلولها در بافتهای مشخصی از اندام بدن و از طرف دیگر القاء آپوپتوزیس در سلولهای توموری است از کاندیداهای مهم در درمان سرطان محسوب می‌شوند. ترکیبات سنتزی مورد استفاده، مشتقات H4-کرومن 3-کربونیتریل هستند که این ترکیبات بر روی سلولهای سرطانی مقاوم شده به داروهای دیگر چون Paclitaxel ، مؤثرند. این ترکیبات با توجه به نقش القاکنندگی آپوپتوزی می توانند به عنوان عوامل درمانی جدید ضد سرطانی استفاده شوند. بدین ترتیب اثر سیتوتوکسیسیته و القاء آپوپتوزیس ترکیبات سنتزی H4-کرومن 3-کربونیتریل بررسی گردید. مواد و روش‌ها: اثر سیتوتوکسیسیته سلولی ترکیبات سنتزی H4-کرومن 3-کربونیتریل با روش MTT بر روی رده سلولی سرطان سینه (T47D) بررسی گردید. در نهایت برای ارزیابی اثر ترکیبات بر روی فرآیند آپوپتوزیس، از روشهای رنگ آمیزی با آکریدین اورنج-اتیدیوم بروماید و رنگ هوخست 33258، بوسیله میکروسکوپ فلوئورسنت و روش قطعه قطعه شدن DNA با روش دی فنیل آمین استفاده شد. 
یافته ها: نتایج این بررسی نشان داد که مشتقات سنتز شده‌ای که دارای دو گروه شیمیایی NH2 یا حاوی گروه OH در حلقه بنزنی خود بودند، اثر سیتوتوکسیسیته سلولی بهتری از خود نشان دادند و اثر القاء آپوپتوزیس با بهترین نمونه مورد بررسی قرار گرفت. 
نتیجه گیری: جابه جایی گروه شیمیایی NO2 روی حلقه تیول و قرار دادن گروه های شیمیایی مختلف روی حلقه بنزنیH4–کرومن 3-کربونیتریل باعث تغییر اثر سیتوتوکسیسیته ترکیبات گشته و بدین ترتیب مشتق سنتز شده‌ای که حاوی دو گروه شیمیایی NH2 می-باشد اثر سیتوتوکسیسیته شدیدتری داشته و برای بررسی اثر القاء آپوپتوزیس ناشی از ترکیبات فوق از این ترکیب استفاده گردید که نتایج مطلوبی را نشان داد.
متن کامل [PDF 529 kb]   (3843 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1393/4/22 | پذیرش: 1393/4/22 | انتشار: 1393/4/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb