دوره 5، شماره 18 - ( 1-1394 )                   جلد 5 شماره 18 صفحات 62-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltanmoradi R, Nazemi A, Hoseini doost S R, Khodaparast A A, delbisheh M. Molecular Screening of Serratia Marcescens Producing Serratiopeptidase Enzyme and Prodigiosin Pigment from Paddy Field Waters in West Mazandaran. NCMBJ 2015; 5 (18) :55-62
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-628-fa.html
سلطانمرادی راحله، ناظمی علی، حسینی دوست سید رضا، خداپرست علی اصغر، دلبیشه مومنه. غربالگری ملکولی سراشیامارسیسنس تولید کننده آنزیم سراشیوپپتیداز و رنگدانه پرودی جیوسین از آب های برنج از غرب مازندران. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1394; 5 (18) :55-62

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-628-fa.html


تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم دارویی، گروه میکروبیولوژی ، msoltanmoradi29@yahoo.com
چکیده:   (10638 مشاهده)
سابقه و هدف: سراشیوپپتیداز یک آنزیم پروتئولیتیک است که توسط Serratia Sp تولید می شود و به عنوان یک داروی ضدالتهابی و مسکن قوی در درمان بیماری های التهابی مزمن استفاده می شود. رنگدانه پرودی جیوسین حاصل از سراشیامارسیسنس نیز در تهیه و تولید محصولات دارویی به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این مطالعه جداسازی و شناسایی سویه جدید از Serratia marcescens با قابلیت تولید آنزیم سراشیوپپتیداز و رنگدانه پرودی جیوسین از آب های برنج غرب مازندران بوده است.
مواد و روش ها: در این مطالعه 50 نمونه آب برنج از شالیزارهای مختلف غرب مازندران تحت شرایط استاندارد نمونه گیری شد و تعداد 40 باکتری جدا شد و از این تعداد 10 باکتری واجد فعالیت پروتئازی و رنگدانه پرودی جیوسین بودند که با استفاده از تست های بیوشیمیایی جداسازی شدند. سپس گونه باکتریایی از طریق 16SrRNA شناسایی گردید. وزن ملکولی تقریبی آنزیم بوسیله رسوبدهی پروتئین و SDS-PAGE تعیین گردید. سپس توان تولید رنگدانه پرودی جیوسین بر روی محیط های کشت Nutrient broth ،MacConkey broth ، Luria Bertani brothوSkim milk broth در دماهای 25، 28 و 37 درجه سانتی گراد با روش اسپکتروفتومتری ماورای بنفش در طول موج 535 نانومتر بررسی شد.
یافته ها: تنها یک ایزوله شناسایی شد. وزن ملکولی این ایزوله تقریبا kda 52 تعیین گردید، بهترین محیط کشت برای بیشترین میزان تولید این رنگدانه، محیط کشتSkim milk broth و دمای 28 درجه سانتیگراد بود. باکتری مورد نظر حتی در دمای 37 درجه نیز قادر به تولید رنگدانه بود. بحث: وزن ملکولی آنزیم سراشیوپپتیداز، kda 52 بوده که این نتایج منطبق با مشاهدات Mohankumar و همکارانش در سال 2011 بوده است و همچنین تولید رنگدانه در دمای 37 درجه سانتیگراد کاملا متوقف شده بود و این نتیجه با یافته های Pryce و Terry در سال 2000 مطابقت داشت.
نتیجه گیری: با توجه به اهمیت کاربردی آنزیم سراشیوپپتیداز و رنگدانه پرودی جیوسین، بهینه سازی شرایط تولید آنها در حد بالاتر پیشنهاد می شود.
متن کامل [PDF 475 kb]   (4326 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1394/3/10 | پذیرش: 1394/3/10 | انتشار: 1394/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb