دوره 6، شماره 24 - ( 7-1395 )                   جلد 6 شماره 24 صفحات 30-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholamnejhad-Soreh S, Nejatzadeh F. Hydro priming impact on improvement of germination and seedling growth of parsley under salinity. NCMBJ 2016; 6 (24) :23-30
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-890-fa.html
غلام نژاد سوره سولماز، نجات زاده فاطمه. تاثیر هیدروپرایمینگ بذر در بهبود جوانه زنی و رشد گیاهچه جعفری تحت تنش شوری . مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1395; 6 (24) :23-30

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-890-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی ، fnejatzadeh@yahoo.com
چکیده:   (9279 مشاهده)

سابقه و هدف:  جعفری یکی از گیاهان مهم دارویی و خوراکی است.  پرایمینگ بذر تکنیکی است که به واسطه آن بذور پیش از قرارگرفتن در بستر کشت، از لحاظ فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی آمادگی جوانه زنی را به دست می آورند،  به طوری که نتیجه این عمل در جوانه زنی، استقرار اولیه گیاه، زودرسی و افزایش کمی و کیفی محصول قابل مشاهده می باشد.

مواد و روش­ ها: در این مطالعه اثر هیدروپرایمینگ (آماده سازی بذر ) بر جوانه زنی و رشد بذر گیاه جعفری در شرایط تنش شوری مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح به طور کامل تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد واحد خوی انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل، سه سطح صفر (بدون پرایم) ، 12 و 24 ساعت پرایم بذر با آب مقطر و پنج سطح شوری، صفر (شاهد)، 50، 100، 150 و 200 میلی مولار در لیتر نمک کلرید سدیم بود.

یافته­ ها: تجزیه واریانس د اده های حاصل نشان داد که جوانه زنی بذور جعفری به طور معنی داری تحت تأثیر سطوح مختلف شوری قرار گرفت و با افزایش سطح شوری درصد جوانه زنی بذور کاهش یافت .نتایج نشان داد در بیش ترین سطح شوری بذرهای پرایم شده دارای درصد جوانه زنی بالاتری نسبت به  بذور شاهد بودند.

بحث: غلظت های بالای نمک (150 و 200 میلی مولار در لیتر) موجب افزایش میانگین زمان لازم جهت جوانه زنی شد. سطوح بالای شوری سبب کاهش طول ریشه چه و ساقه چه گردید.  با افزایش سطح شوری، وزن خشک ریشه چه و ساقه چه کاهش معنی داری نشان داد.

نتیجه گیری: هیدروپرایمینگ بذور باعث تعدیل اثرات تنش شوری شد اما این کاهش از نظر آماری معنی داری نبود.

متن کامل [PDF 838 kb]   (4061 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1395/11/12 | پذیرش: 1395/11/12 | انتشار: 1395/11/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb