سابقه و هدف:یکی از شایع ترین عفونت ها، عفونت مجاری ادراری است که با مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها مواجه است. در این پژوهش مقایسه اثرات غلظت های مختلف عصاره های زنجبیلی در تاثیر بر باکتری های ایجاد کننده عفونت ادراری با آنتی بیوتیکهای معمول مقایسه می گردد.
مواد و روش ها:100 نمونه از ادرار بیماران مبتلا به عفونت ادراری جمع آوری شد و باکتریها از نمونه ها با آزمونهای بیوشیمیایی جداسازی گردیدند. با تست آنتی بیوگرام سویه های مقاوم مشخص شدند. برای مقایسه اثرات ضد میکروبی زنجبیل بر باکتریهای مقاوم، غلظت های متفاوت از عصاره های زنجبیل تهیه گردید.
یافته ها: از 100 نمونه ایزوله شده، 46 نمونه باکتری E.coli، ،10 نمونه باکتری Proteus mirabilis، 9 نمونه باکتری aeruginosa Pseudomonas و 5 نمونه باکتری Staphylococcu aureus و 30 نمونه دیگر، سایر باکتری ها بودند. کمترین غلظت MIC مربوط به آنتی بیوتیک جنتامایسین برای باکتری E.coli و آنتی بیوتیک نالیدیکسیک اسید، سفتریاکسون و سفازولین برای باکتریهای Proteus mirabilis، Pseudomonas aeruginosو Staphylococcu aureus مشاهده شد. بیشترین مقدار MIC مربوط به عصاره ی متانولی زنجبیل برای باکتری E.coli بود.
بحث: نتایج حاصل نشان داد که در اکثر موارد با توجه به شیوع عفونت ادراری و روند افزایش مصرف بی رویه داروها، مقاومت به آنتی بیوتیک های معمول ایجاد شده است. بنابراین ترکیبات گیاهی که اثرات ضد میکروبی دارند مانند زنجبیل می توانند در مهار این عوامل باکتریایی موثر باشند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |