دوره 7، شماره 26 - ( 1-1396 )                   جلد 7 شماره 26 صفحات 100-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Siasi E, Sharifnia F, Yahyaii S. Study and evaluation of Zangaber extract antimicrobial effect on common urinary tract infection bacteria from patients isolated. NCMBJ 2017; 7 (26) :93-100
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-954-fa.html
سیاسی الهام، شریف نیا فریبا، یحیایی سکینه. بررسی و مطالعه اثر ضد میکروبی عصاره ی زنجبیل بر باکتریهای شایع عفونتهای ادراری در نمونه های جدا شده از بیماران . مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1396; 7 (26) :93-100

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-954-fa.html


دانشکده علوم زیستی- دانشگاه آزاد اسلامی – واحد تهران شمال – تهران – ایران. ، emi_biotech2006@yahoo.ca
چکیده:   (8724 مشاهده)

سابقه و هدف:یکی از شایع ترین عفونت ها، عفونت مجاری ادراری است که با مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها مواجه است. در این پژوهش مقایسه اثرات غلظت های مختلف عصاره های زنجبیلی در تاثیر بر باکتری های ایجاد کننده عفونت ادراری با آنتی بیوتیکهای معمول مقایسه می گردد.

مواد و روش ها:100 نمونه از ادرار بیماران مبتلا به عفونت ادراری جمع آوری شد و باکتریها از نمونه ها با آزمونهای بیوشیمیایی جداسازی گردیدند. با تست آنتی بیوگرام سویه های مقاوم مشخص شدند. برای مقایسه اثرات ضد میکروبی زنجبیل بر باکتریهای مقاوم، غلظت های متفاوت از عصاره های زنجبیل تهیه گردید. 

یافته ها: از 100 نمونه ایزوله شده، 46 نمونه  باکتری E.coli، ،10 نمونه باکتری Proteus  mirabilis، 9 نمونه باکتری  aeruginosa Pseudomonas  و 5 نمونه  باکتری Staphylococcu aureus و 30  نمونه دیگر، سایر باکتری ها بودند.  کمترین غلظت MIC مربوط به آنتی بیوتیک جنتامایسین برای باکتری E.coli  و آنتی بیوتیک نالیدیکسیک اسید، سفتریاکسون و سفازولین برای باکتریهای Proteus  mirabilis،  Pseudomonas aeruginosو Staphylococcu aureus مشاهده شد. بیشترین مقدار MIC مربوط به عصاره ی متانولی زنجبیل برای باکتری E.coli  بود.  

بحث: نتایج حاصل نشان داد که در اکثر موارد با توجه به شیوع عفونت ادراری و روند افزایش مصرف بی رویه داروها، مقاومت به آنتی بیوتیک های معمول ایجاد شده است. بنابراین ترکیبات گیاهی که اثرات ضد میکروبی دارند مانند زنجبیل می توانند در مهار این عوامل باکتریایی موثر باشند.

متن کامل [PDF 505 kb]   (7926 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: ژنتیک
دریافت: 1396/3/22 | پذیرش: 1396/3/22 | انتشار: 1396/3/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb