سابقه و هدف: تصفیه پساب کارخانههای نساجی به دلیل وجود املاح و رنگهای مختلف در آن، از گذشته مورد توجه و بررسی بوده است. در این بررسی تلاش شد تا با کمک باکتریهای نمکدوست و تحملکننده نمک جداشده از پساب واقعی، از یک پساب ساختگی، فرآیند رنگبری صورت پذیرد.
مواد و روشها: ابتدا از پساب نمونهگیری شده یک کارخانه نساجی واقع در کاشان، در محیطهای TSB دارا و بدون نمک، غنی سازی صورت گرفت. سویههای جدا و خالص شده از لحاظ توان رشد و حذف رنگ، در محیطهای کشت ساختگی رنگبری مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: کنسرسیوم سه سویه باکتریایی برتر جدا شده، از توان رنگبری در محدوده وسیعی از غلظت نمک (تا ده درصد)، غلظت رنگ (تا ppm1000)، دما (30 تا 38 درجه سانتیگراد) و pH (5/5 تا 5/8) برخوردار بود.
بحث: میتوان از کنسرسیوم باکتریایی در شرایط محیطی متفاوت، برای رنگبری از پساب حاوی رنگهای آزو استفاده کرد. که این روش تصفیه، مقرون بهصرفه و مناسب برای حفظ محیطزیست میباشد.
نتیجهگیری: استفاده از پساب کارخانههای نساجی برای جداسازی سویههای بومی که تحملکننده شرایط واقعی خود پساب، نظیر املاح و رنگهای مختلف و همچنین دارای توانایی حذف رنگ در شرایط محیطی محل نمونهگیری هستند، مؤثر و کارامد است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |