حسینی نسرین، دیلمقانی مهدی. شناسایی مولکولی مایکوپلاسما گالی سپتیکوم درطیور بومی روستایی شهرستان ارومیه در سال 1395. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1397; 8 (32) :43-52
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1142-fa.html
دپارتمان سلولی و مولکولی، آزمایشگاه ممتاز منطقه شمالغرب، ارومیه، ایران ، Mdilmaghani@gmail.com
چکیده: (4567 مشاهده)
سابقه و هدف :مایکوپلاسما گالیسپتیکوم اصلیترین پاتوژن مایکوپلاسما با اهمیت اقتصادی است که دارای گسترش جهانی است. عفونت با مایکوپلاسما گالیسپتیکوم دارای تظاهرات بالینی متنوعی است و اما حتی در صورت فقدان علائم بالینی آشکار، تأثیر اقتصادی آن می تواند آشکار باشد. هدف از مطالعه حاضر شناسایی مولکولی مایکوپلاسما گالی سپتیکوم و بررسی فراوانی آن در طیور بومی شهرستان ارومیه است.
مواد و روش: از تعداد 145 پرنده نمونه سواپ نای و خون در شرایط استریل اخذ گردید و در مجاورت یخ به آزمایشگاه ارسال شد. بر روی نمونههای خون آزمون آگلوتیناسیون سریع انجام شد و بر روی نمونههای سواپ پس از استخراج DNA آزمون PCR با هدف ژن 16S rRNA انجام پذیرفت.
یافتهها: بر اساس آزمون آگلوتیناسیون سریع سرم %8/24 طیور روستایی مثبت بودند. انجام آزمون PCR بر روی 145 اخذ شده با استفاده از پرایمرهای تکثیر دهنده قطعهای از ژن 16S rRNA نشان داد که %4/63 آلودگی از نظر MG[m1] وجود دارد.
نتیجه گیری: روشهای مطمئن برای تمایز سویههای مایکوپلاسما گالیسپتیکوم نقش ضروری در درک اپیدمیولوژی و گسترش بیماری بازی میکند چرا که آنها ایجاد اطلاعاتی میکنند که برای تشخیص و پیگیری همهگیریهای جدید نیاز است.
روشهای ژنوتایپینگ نیز دارای میزان بالایی از تکرارپذیری هستند، که بهویژه برای ایجاد اطلاعاتی قابل اطمینان نیاز است. همچنین، روش های ژنوتاپینگ برای تفسیر آسان هستند و میتوانند بهسرعت انجام گیرد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
سلولی و مولکولی دریافت: 1397/7/22 | پذیرش: 1397/7/22 | انتشار: 1397/7/22