دوره 8، شماره 32 - ( 7-1397 )                   جلد 8 شماره 32 صفحات 72-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Teimoori P, Yahyaabady S, doudi M. Antimicrobial effect of Mentha Longifulia on different bacteria causing diarrhea and its phytochemical evaluation. NCMBJ. 2018; 8 (32) :65-72
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1145-fa.html
تیموری پروین، یحیی آبادی سیما، دودی منیر. بررسی تأثیر ضد باکتریایی اسانس پونه) (Menta longifulia بر علیه انواع باکتری‌های مسبب اسهال و سپس ارزیابی فیتوشیمیایی آن. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1397; 8 (32) :72-65

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1145-fa.html


گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد فلاورجان، فلاورجان،ایران ، yahyaabadisima@gmail.com
چکیده:   (4111 مشاهده)
سابقه و هدف: افزایش مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها و اثرهای جانبی زیان‌بار آن‌ها استفاده از روش‌های درمانی جایگزین از قبیل ترکیب‌های گیاهی را اجتناب‌ناپذیر کرده است. در این تحقیق تأثیر غلظت‌های مختلف اسانس پونه وحشی بر روی برخی باکتری‌های مسبب اسهال جدا شده از بیماران در شبکه بهداشت و درمان اصفهان بررسی گردید.
مواد و روش‌ها: 250 جدایه باکتریایی از مراکز بهداشت شهری، روستایی و بیمارستانی اصفهان تهیه شد و تأثیر غلظت‌های 5، 10،20 و 40 درصد اسانس پونه وحشی تحت شرایط خشکاندن در سایه، آفتاب و مایکرویو با روش انتشار دیسک در آگار به روش کربی – بایر روی این جدایه ها بررسی شد.
یافته‌ها: تمامی غلظت‌های اسانس پونه خشک شده در سایه اثر مهارکنندگی معنی‌داری بر رشد جدایه‌های باکتریایی داشتند. بیش‌ترین تأثیر مهارکنندگی مربوط به غلظت 40 % بود. بالاترین مقادیر (MIC) و (MBC) به‌ترتیب مربوط به غلظت‌های 20 و 40 درصد بود. بالاترین ماده جداسازی شده مربوط به  Thymolبا۱۲۹/۳۷% و کم‌ترین آن مربوط به  alha-Terpinoleneو  E Z-Alloبا ۱۸۱/۰% بود.
بحث: خاصیت ضدباکتریایی اسانس گیاه پونه‌وحشی به وجود ترکیب‌های پلی‌فنلی آن مربوط می‌شود. خاصیت ضدباکتریایی اسانس این گیاه باتوجه به میزان بالای تیمول می‌تواند تا حدودی مربوط به این ترکیب شیمیایی باشد.
نتیجه‌گیری: از یافته‌های حاصل چنین نتیجه‌گیری شد که بیش‌ترین غلظت مهارکنندگی اسانس پونه تحت روش خشک کردن در سایه مربوط به غلظت 40 % آن بود و بالاترین ماده جداسازی شده مربوط به Thymol بود.
 
واژه‌های کلیدی: پونه‌وحشی، MIC، MBC، اسانس، GC mass
متن کامل [PDF 356 kb]   (1277 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1397/7/23 | پذیرش: 1397/7/23 | انتشار: 1397/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb