Azizi M, Yazdian F, Pourshirazi M, Haghirosadat B F. The effect of oak wood crude extract on the antioxidant nature of Lentinula edodes fungi. NCMBJ 2019; 9 (35) :35-46
URL:
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1198-fa.html
عزیزی مرضیه، یزدیان فاطمه، پورشیرازی مژگان، حقیر السادات فاطمه. تأثیر عصاره خام چوب بلوط در افزایش خاصیت آنتیاکسیدانی قارچ Lentinula edodes. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1398; 9 (35) :35-46
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1198-fa.html
2. گروه مهندسی علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران
چکیده: (3896 مشاهده)
سابقه و هدف: قارچ لنتینولا ادودز (شیتاکه)، بهدلیل وجود متابولیتهای ثانویه معجزهآسای مؤثر در درمان سرطان اهمیت دارویی بهسزایی دارد. در این مقاله تلاش میشود تا با انتخاب محیط مناسب جهت رشد بهینه و شناسایی و بررسی عوامل تأثیرگذار بر تولید متابولیتهای ثانویه، تولید ترکیبهای آنتیاکسیدان بهینهسازی گردد.
مواد و روشها: ابتدا بانک سلولهای قارچی در محیط جامد تهیه شد و سپس نمونه ها به محیط مایع انتقال داده شد. عصاره الکلی از نمونه ها تهیه شد. جهت بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی از دو روش 2و2 دیفنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) به منظور بررسی قابلیت حذف رادیکالهای آزاد و قدرت احیاءکنندگی فریک (FRAP) به منظور بررسی قابلیت احیای یون فریک استفاده شد. جهت اندازهگیری میزان پلیساکارید و فنل نیز به ترتیب از روشهای فنول-سولفوریک اسید و Folin-Ciocalteu استفاده شد. میزان سمیت سلولی عصاره نیز با تست MTT سنجیده شد.
یافته ها: بهینهسازی خاصیت آنتیاکسیدانی قارچ شیتاکه با ارائه محیط غنیشده حاوی عصاره چوب بلوط انجام شد و میزان بازدارندگی رادیکال DPPH آن 24/5 برابر و میزان قدرت احیای یون فریک آن 9/1 برابر افزایش یافت. همچنین سمیت سلولی بسیار مناسب (IC50 برابر 8 میکروگرم بر میلیلیتر) را بر روی رده سلولی MCF-7 نشان داد.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که عصاره چوب بلوط دارای خاصیت تحریککنندگی بر تولید مواد آنتیاکسیدان در قارچ شیتاکه است. پس میتواند به عنوان محرک مناسبی برای افزایش میزان آنتی اکسیدان ها درسلولهای قارچ شی تاکه در محیط های کشت به کار رود.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
سلولی و مولکولی دریافت: 1398/3/9 | پذیرش: 1398/3/9 | انتشار: 1398/3/9