بازارچه شبستری نیلوفر، حاجی رضایی معصومه. شناسایی مولکولی لاکتوباسیل های جدا شده از پنیرهای سنتی شهرستان بندرعباس. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1399; 10 (39) :79-90
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1293-fa.html
گروه میکروبیولوژی، واحد کرمان،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمان،ایران
چکیده: (3395 مشاهده)
سابقه و هدف: لاکتوباسیلها ارگانیسمهایی گرممثبت، کاتالاز منفی، بدون اسپور و میلهای شکل هستند. تاکنون بیش از 90 گونه از این باکتریها شناخته شده است. سوشهای متعددی از لاکتوباسیلهای پروبیوتیک در طیف وسیعی از محصولات غذایی انسان وجود دارد. شناسایی این باکتریها در محصولات لبنی سنتی، امکان استفاده از آنها را در تولید فرآوردههای لبنی صنعتی مطبوعتر فراهم میآورد. انتخاب روشهای قابلاطمینان، برای شناسایی لاکتوباسیلها از اهمیت خاصی برخوردار است. روشهای بیوشیمیایی وقتگیر و ابهامآمیز هستند. روشهای مولکولی، مناسبتر و دقیقتر بوده و میتوانند جایگزین روشهای قبلی شوند. هدف از این تحقیق، جداسازی لاکتوباسیلها از فلور موجود در پنیر سنتی شهرستان بندرعباس و شناسایی آنها با استفاده از روش مولکولی PCR بهعنوان یک ابزار مؤثر در شناسایی سویههای جدا شده است.
مواد و روشها: تعداد50 نمونه پنیر سنتی از شهرستان بندرعباس جمعآوری و سویههای لاکتوباسیل توسط روشهای فنوتیپی جدا شدند. برای شناسایی مولکولی آنها، از پرایمرهای s rRNA16 استفاده گردید. سپس محصول PCR جهت توالییابی به شرکت پویا ژن گستر ارسال شد. توالیهای بهدستآمده در بانک ژنی NCBI بلاست شدند.
یافتهها: در مجموع 3 سویه لاکتوباسیل شامل لاکتوباسیلوس پلانتاریوم (Lactobacillus plantarum)، لاکتوباسیلوس هلوتیکوس (Lactobacillus helveticus) و لاکتوباسیلوس مورینوس (Lactobacillus murinus) شناسایی شد.
نتیجهگیری: این سه سویه کیفیت محصولات لبنی این منطقه را تأمین نموده و پتانسیل کاربرد در محصولات تولید شده در صنعت را دارا هستند.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
سلولی و مولکولی دریافت: 1399/4/4 | پذیرش: 1399/4/4 | انتشار: 1399/4/4