دوره 12، شماره 47 - ( 4-1401 )                   جلد 12 شماره 47 صفحات 50-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Larypoor M, Javanshir R, Azin M. Optimization of Penicillium halotolerans cellulase and lipase and pectinase production using Taguchi method. NCMBJ 2022; 12 (47) :33-50
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1459-fa.html
لاری پور محدثه، جوانشیر ریحانه، آذین مهرداد. بهینه سازی تولید آنزیم های سلولاز و لیپاز و پکتیناز (Penicillium halotolerans) با استفاده از روش تاگوچی. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1401; 12 (47) :33-50

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1459-fa.html


گروه میکروبیولوژی ، دانشکده علوم زیستی,دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال, تهران ,ایران.
چکیده:   (1966 مشاهده)
سابقه و هدف: قارچ ها از منابع مهم تولید آنزیم های تجاری وکاربردی در صنایع مختلف هستند. معرفی یک سویه نمک دوست اختیاری مولد آنزیم سلولاز و لیپازوپکتیناز و بهینه سازی تولید آنزیم با استفاده ازروش تاگوچی هدف این تحقیق است.
مواد و روش ها: در این پژوهش بیش از 350 نمونه قارچ از خاک وهوای پارک های جنگلی تهران جداسازی و شناسایی شد . پس از بررسی کیفی وکمی، 19 سویه که بیشترین میزان تولید آنزیم لیپاز، پکتیناز وسلولاز را داشت، با تکنیک مولکولی شناسایی شد. سپس براساس میزان تولید آنزیم ، بهینه سازی و طراحی آزمایش به روش آماری تاگوچی توسط 8 فاکتور در سه سطح برای تولید دوآنزیم سلولاز ولیپازبرای بهترین سویه انجام شد.
یافته ها: در حدود 280 جدایه شناسایی شد که شامل جنس های Aspergillus sp. , Penicillium sp., Fusarium sp., Mucor sp., Rizhopus sp. بودندواکثرا آنزیم پکتیناز، لیپاز ، پروتئاز و آمیلاز وسلولاز را ترشح کردند. از بین نمونه های جداشده، Penicillium halotolerans بیشترین میزان تولید آنزیم را داشت که برای بهینه سازی انتخاب شد. میزان تولید آنزیم سلولاز و لیپاز این قارچ پیش از بهینه سازی 07744/0 و 0233053/0 U/ml و پس از بهینه سازی، به مقدار 63872/0 و 192105/0 U/mlافزایش یافت. موثرترین فاکتور در تولید هر دو آنزیم دما و منبع نیتروژن بود. میزان تولید آنزیم پکتیناز در جذب اولیه540نانومتر 71/0) (U/ml  بود که در بهینه سازی وارد نشد.
نتیجه گیری: قارچ های نمک دوست اختیاری، بدلیل پایداری در شرایط تخمیر، در دسترس، ارزان وبومی بودن میتوانند، بعنوان یک سویه تجاری وصنعتی معرفی شوند.
 
متن کامل [PDF 821 kb]   (1276 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1400/5/23 | پذیرش: 1400/10/4 | انتشار: 1401/1/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb