دوره 15، شماره 57 - ( 10-1403 )                   جلد 15 شماره 57 صفحات 42-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Derakhshan Y, Babapour E, Jamalifar H. Preparing extract from baker's yeast and investigating the ability of bacteria to grow on it. NCMBJ 2024; 15 (57) :33-42
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1716-fa.html
درخشان یگانه، باباپور ابراهیم، جمالیفر حسین. تهیه عصاره‌ی مخمر نانوایی (Baker's yeast) و بررسی توانایی رشد باکتری‌ها بر روی آن. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1403; 15 (57) :33-42

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1716-fa.html


مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران ، e_babapoor@yahoo.com
چکیده:   (377 مشاهده)

سابقه و هدف: ساکارومایسس سرویزیه (Saccharomyces cerevisiae)، معروف به مخمر نانوایی، مهم‌ترین  مخمر صنعتی برای تولید محصولات بیوشیمیایی، پروتئین‌های نوترکیب و پروتئین تک‌سلولی هست. عصارهی مخمر دارای کاربردهای وسیعی در پزشکی، صنایع غذایی و یکی از منابع اصلی غذایی در تولید محیط‌های کشت‌ میکروبی است چراکه حاوی تمام مواد ضروری برای رشد باکتری‌ها هست. هدف از این مطالعه توسعه‌ی یک‌روند ساده و سودآور برای تولید عصاره‌ی مخمر جهت تهیه محیط کشت باکتریایی بود.
مواد و روش‌ها: ابتدا عصاره مخمر از مخمر نانوایی بر اساس یک پروتکل ساده و در اثر تغییر دما و فشار بالا تهیه و پس از سانتریفیوژ، فاز مایع آن به‌وسیله اسپری خشک‌کن به حالت‌جامد تبدیل شد و سپس با مقدار مشخصی آگار از آن محیط کشت میکروبی تهیه و سپس برای بررسی توانایی و کیفیت رشد باکتری‌ها بر روی آن از باکتری‌های گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس ATCC 25923) و از باکتری‌های گرم منفی (اشریشیا کلی ATCC 25922) استفاده شد. برای مقایسه میزان رشد باکتری‌ها نیز از محیط‌های کشت استاندارد تهیه‌شده از عصاره مخمر شرکت مرک (آلمان) و عصاره مخمر شرکت میرمدیا (ایران) و تریپتیک سوی آگار شرکت مرک (آلمان) استفاده گردید.
یافته ­ها: نتایج حاصل از کشت باکتری‌ها، بر روی محیط کشت حاصل از عصاره مخمر تهیه‌شده نشان داد که عصاره مخمر به‌عنوان تنها منبع مغذی جهت رشد باکتری، به‌اندازه‌ی کافی غنی بوده و میکروارگانیسم‌ها قادر به رشد در آن هستند. همچنین مقایسه این محیط، با سایر محیط‌های مورداستفاده نشان داد که این محیط، توانایی رقابت با عصاره‌های مخمر تجاری را دارا بوده و می‌توان از آن در تهیه محیط کشت بهره برد.
نتیجه‌گیری: با توجه به کیفیت و میزان رشد باکتری بر روی محیط کشت تهیه‌شده و با توجه به کاربردهای وسیع عصاره مخمر، تهیه عصاره مخمر به این روش هم از کیفیت قابل‌قبول و هم از نظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه است.
 

متن کامل [PDF 430 kb]   (93 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1403/12/1 | پذیرش: 1403/10/1 | انتشار: 1403/10/1

فهرست منابع
1. Tao Z, Yuan H, Liu M, Liu Q, Zhang S, Liu H, Jiang Y, Huang D, Wang T. Yeast extract: characteristics, production, applications and future perspectives. Journal of microbiology and biotechnology. 2023 Feb 2;33(2):151. doi: 10.4014/jmb.2207.07057 [DOI:10.4014/jmb.2207.07057]
2. Podpora B, Swiderski FJJoFP Technology, author. Spent brewer's yeast autolysates as a new and valuable component of functional food and dietary supplements. J. Food Process Technol. 2018;6:1000526 [Google Scholar]
3. Demirgul F, Simsek O, Bozkurt F, Dertli E, Sagdic O. Production and characterization of yeast extracts produced by Saccharomyces cerevisiae, Saccharomyces boulardii and Kluyveromyces marxianus. Prep. Biochem. Biotechnol. 2022; 52:657-667. doi: 10.1080/10826068.2021.1983833. [DOI:10.1080/10826068.2021.1983833]
4. Jacob FF, Striegel L, Rychlik M, Hutzler M, Methner F-J. Yeast extract production using spent yeast from beer manufacture: influence of industrially applicable disruption methods on selected substance groups with biotechnological relevance. Eur. Food Res. Technol. 2019; 245:1169-82. doi: 10.1007/s00217-019-03237-9. [DOI:10.1007/s00217-019-03237-9]
5. Alim A, Song H, Yang C, Liu Y, Zou T, Zhang Y, et al. The changes of the perception of bitter constituents in thermally treated yeast extract. J. Food Agric. 2019; 99:4651-4658. doi: 10.1002/jsfa.9705. [DOI:10.1002/jsfa.9705]
6. Vieira EF, Carvalho J, Pinto E, Cunha S, Almeida AA, Ferreira IMPLVO. Nutritive value, antioxidant activity and phenolic compounds profile of brewer's spent yeast extract. J. Food Compos. Anal. 2016;52:44-51. doi: 10.1016/j.jfca.2016.07.006. [DOI:10.1016/j.jfca.2016.07.006]
7. Gao F, Li Q, Wei W, Wang Y, Song W, Yang X, Ji H, Zhou J, Xin Y, Tan Z, Pei J. Preparation of Yeast Extract from Brewer's Yeast Waste and Its Potential Application as a Medium Constituent. Applied Biochemistry and Biotechnology. 2024 Feb 22:1-6. DOI: 10.1007/s12010-024-04885-8. 8. Jacob FF, Striegel L, Rychlik M, Hutzler M, Methner F-J. Spent yeast from brewing processes: a biodiverse starting material for yeast extract production. Fermentation. 2019;5 doi: 10.3390/fermentation5020051. doi.org/10.3390/fermentation5020051. https://doi.org/10.3390/fermentation5020051 [DOI:10.1007/s12010-024-04885-8]
8. Takalloo Z, Nikkhah M, Nemati R, Jalilian N, Sajedi RH. Autolysis, plasmolysis and enzymatic hydrolysis of baker's yeast (Saccharomyces cerevisiae): a comparative study. World J. Microbiol. Biotechnol. 2020; 36:68. doi: 10.1007/s11274-020-02840-3. [DOI:10.1007/s11274-020-02840-3]
9. Bashir KM, Choi JS. Clinical and physiological perspectives of β-glucans: the past, present, and future. International journal of molecular sciences. 2017 Sep 5;18(9): 1906.doi: 10.3390/ijms18091906. [DOI:10.3390/ijms18091906]
10. Liu D, Ding L, Sun J, Boussetta N, Vorobiev E. Yeast cell disruption strategies for recovery of intracellular bio-active compounds-A review. Innov Food Sci Emerg Technol. 2016; 36:181-92. [DOI:10.1016/j.ifset.2016.06.017]
11. Yun CH, Estrada A, Kessel AV, Park BC, Laarveld B. β-Glucan, extracted from oat, enhances disease resistance against bacterial and parasitic infections. FEMS Immunol. Med. Microbiol. 2003; 35:67-75. doi: 10.1016/S0928-8244(02)00460-1. [DOI:10.1016/S0928-8244(02)00460-1]
12. Robatjazi R, Azin M, Sohraby N. Optimization of a Culture Medium for the Production of Saccharomyces cerevisiae using Glucose Syrup and Corn Steep Liquor. Biol J Microorg. 2020;9(35):29-39.
13. Rakowska R, Sadowska A, Dybkowska E, Świderski F. Spent yeast as natural source of functional food additives. Roczniki Państwowego Zakadu Higieny. 2017; 68:115-121
14. Kaelle GCB, Souza CMM, Bastos TS, Vasconcellos RS, de Oliveira SG, Felix AP. Diet digestibility and palatability and intestinal fermentative products in dogs fed yeast extract. Ital. J. Anim. Sci. 2022;21:802-810. doi: 10.1080/1828051X.2022.2054733. [DOI:10.1080/1828051X.2022.2054733]
15. Oliveira RL, Oliveira RJ, Bezerra LR, Nascimento TV, de Pellegrini CB, de Freitas Neto MD, et al. Substitution of corn meal with dry brewer' s yeast in the diet of sheep. Rev Colomb Cienc Pecu. 2016;29(2):99-107. [DOI:10.17533/udea.rccp.v29n2a03]
16. Gao F, Li Q, Wei W, Wang Y, Song W, Yang X, Ji H, Zhou J, Xin Y, Tan Z, Pei J. Preparation of Yeast Extract from Brewer's Yeast Waste and Its Potential Application as a Medium Constituent. Applied Biochemistry and Biotechnology. 2024 Feb 22:1-6.
17. Yamal G, Sharmila P, Rao KS, Pardha-Saradhi P. Yeast Extract Mannitol medium and its constituents promote synthesis of Au nanoparticles. Process Biochem. 2013;48(3):532-8. [DOI:10.1016/j.procbio.2013.02.011]
18. Darah I, Nor-hawani S, Hong L, Rosma A, Haritharan W. Pomelo peels as alternative substrate for extracellular pectinase production by Aspergillus niger HFM-8. Malays J Microbiol. 2013;9(4):308-16.
19. Zarei O, Dastmalchi S, Hamzeh-Mivehroud M. A simple and rapid protocol for producing yeast extract from Saccharomyces cerevisiae suitable for preparing bacterial culture media. Iran J Pharm Res IJPR. 2016;15(4):907.
20. Boonyeun P, Shotipruk A, Prommuak C, Suphantharika M, Muangnapoh C. Enhancement of amino acid production by twostep autolysis of spent brewer's yeast. Chem. Eng. Commun. 2011;198:1594-1602. doi: 10.1080/00986445.2011.560219. [DOI:10.1080/00986445.2011.560219]
21. Saksinchai S, Suphantharika M, Verduyn C. Application of a simple yeast extract from spent brewer's yeast for growth and sporulation of Bacillus thuringiensis subsp. kurstaki: a physiological study. World J. Microbiol Biotechnol. 2001;17:307-316. doi: 10.1023/A:1016717428583. [DOI:10.1023/A:1016717428583]
22. Amorim M, Pereira JO, Gomes D, Pereira CD, Pinheiro H, Pintado M. Nutritional ingredients from spent brewer's yeast obtained by hydrolysis and selective membrane filtration integrated in a pilot process. J. Food Eng. 2016;185:42-47. doi: 10.1016/j.jfoodeng.2016.03.032. [DOI:10.1016/j.jfoodeng.2016.03.032]
23. Pejin J, Radosavljevic M, KocicTanackov S, Markovic R, DjukicVukovic A, Mojovic L. Use of spent brewer's yeast in L - (+) lactic acid fermentation. J. Inst. Brewing. 2019;125:357-363. doi: 10.1002/jib.572. [DOI:10.1002/jib.572]
24. Marson GV, Castro R, Belleville MP, Hubinger M. Spent brewer's yeast as a source of high added value molecules: a systematic review on its characteristics, processing and potential applications. World J. Microbiol. Biotechnol. 2020;36:95. doi: 10.1007/s11274-020-02866-7. [DOI:10.1007/s11274-020-02866-7]
25. Liu M, Zhang M, Lin S, Liu J, Yang Y, Jin Y. Optimization of extraction parameters for protein from beer waste brewing yeast treated by pulsed electric fields (PEF) Afr. J. Microbiol. Res. 2012;6:4739-4746. doi: 10.5897/AJMR12.117. [DOI:10.5897/AJMR12.117]
26. Vieira EF, Melo A, Ferreira IMPLVO. Autolysis of intracellular content of Brewer's spent yeast to maximize ACE-inhibitory and antioxidant activities. LWT Food Sci. Technol. 2017;82:255-259. doi: 10.1016/j.lwt.2017.04.046. [DOI:10.1016/j.lwt.2017.04.046]
27. Felix JF, Mathias H, Frank-Jürgen M. Comparison of various industrially applicable disruption methods to produce yeast extract using spent yeast from top-fermenting beer production: influence on amino acid and protein content. Eur. Food Res. Technol. 2018;245:95-109. doi: 10.1007/s00217-018-3143-z. [DOI:10.1007/s00217-018-3143-z]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb