دوره 2، شماره 7 - ( 6-1391 )                   جلد 2 شماره 7 صفحات 82-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mobini S, Tajabadi Ebrahim M, Hashemi M, Jafari P. Isolation of Exopolysaccharides (the cell-bound EPS and the released EPS) Produced by Bacillus spp. Isolated from Arak Agricultures. NCMBJ 2012; 2 (7) :75-82
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-211-fa.html
مبینی سرور، تاج آبادی ابراهیمی مریم، هاشمی مریم، جعفری پروانه. غربال تولید اگزوپلی‌ساکاریدهای متصل به سلول و رها‌شده به محیط در باسیلوس‌های جداشده از مرغ‌داری‌های اراک. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1391; 2 (7) :75-82

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-211-fa.html


گروه زیست شناسی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران ، m.tajabadi@iauctb.ac.ir
چکیده:   (17258 مشاهده)

سابقه و هدف. اگزوپلی‌ساکاریدها پلی‌مرهای طبیعی هستند که به‌وسیله باکتری‌های مختلف مانند باکتری‌های اسید‌لاکتیک، بیفیدوباکتریوم‌ها و باسیلوس‌ها تولید می‌شوند. به‌علت خواص فیزیکی وشیمیایی آن‌ها، به‌طور گسترده در صنایع‌غذایی به‌عنوان عوامل ویسکوزیته‌کننده، ژله‌ای‌کننده و قوام‌دهنده استفاده می‌شوند. از‌آن‌جائی‌‌که اگزوپلی‌ساکاریدهای تولیدی به‌وسیله سویه‌های باسیلوس ویسکوزیته و خواص سودوپلاستیک بالایی دارند، امروزه مورد توجه محققین قرار ‌گرفته‌اند. هدف این تحقیق بررسی میزان تولید پلی‌ساکارید خارج‌سلولی و اگزوپلی‌ساکارید متصل به‌سلول در 10جدایه ‌باسیلوس جدا‌شده از مرغ‌داری‌ها و تعیین جدایه ‌برتر بر‌اساس تولید اگزوپلی‌ساکارید می‌باشد.

مواد و روش ها. 10جدایه ‌باسیلوس در محیط‌MRS جامد به‌همراه 2%‌(w/v)گلوکز کشت داده شده، در شرایط هوازی و دمای 37‌درجه سانتی‌گراد به‌مدت 48-24 ساعت گرم‌خانه‌گذاری شدند.سپس تولید اگزوپلی‌ساکارید‌‌ در آن‌ها(به‌صورت متصل‌شده و رها‌شده در محیط ) با روش فنل/‌سولفوریک اندازه‌‌گیری شد. به‌منظور بررسی کمی تولید اگزوپلی‌ساکارید، با مقایسه منحنی استاندارد گلوکز و نتایج به‌دست‌آمده، میزان تولید آن برحسب میلی‌گرم بر‌لیتر تعیین شد. یافته ها. از بین 10جدایه‌ باسیلوس، 2سویه بیشترین توانایی تولید اگزوپلی‌ساکارید متصل‌شده را داشتند، که بیشینه تولید،‌43 میلی‌گرم بر‌لیتر(B5)‌‌و ‌کمینه‌ تولید،‌2/ میلی‌گرم بر‌لیتر(,B4وB10وB9وB1وB8)‌بود. تمامی جدایه‌های مورد بررسی، اگزوپلی‌ساکارید رها‌شده در محیط تولید می‌کردند که در‌مورد آن‌ها بیشینه تولید 229 میلی‌گرم بر‌لیتر(B7)‌و کمینه تولید 45 میلی‌گرم بر‌لیتر(B8)‌بود. هم‌چنین کینتیک‌ رشد و کینتیک تولید اگزوپلی‌ساکارید جدایه ‌منتخب(B7)،‌در زمان‌های مختلف تعیین‌گردید. با مقایسه هر دو منحنی رشد باکتری و تولید اگزوپلی‌ساکارید رها‌شده و متصل‌شده می‌توان نتیجه‌گرفت که جدایه B7 ‌بیشترین تولید اگزوپلی‌ساکارید رها‌شده و متصل‌شده را در اواسط فاز لگاریتمی نشان می‌داد وپس‌از آن میزان تولید ثابت می‌ماند.

نتیجه گیری. نتایج این تحقیق نشان ‌داد که پتانسیل تولید ترکیبات اگزوپلی‌ساکارید توسط گونه‌های باسیلوس بومی ایران می‌تواند وجود ‌داشته‌باشد.

متن کامل [PDF 389 kb]   (5864 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: پروبیوتیک
دریافت: 1391/6/25 | انتشار: 1391/6/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb