سابقه و هدف: قارچ دارویی Trametes gibbosa از خانواده پلی پوراسه و راسته پلیپور دارای کاربردهای دارویی فراوانی در سرتاسر دنیا می باشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی و مقایسه میزان فعالیت آنتی اکسیدانی این قارچ به دو روش مهار رادیکال آزاد و قدرت احیاء و تعیین میزان فنل و فلاونوئید آن است.
مواد و روشها: پس از تهیه عصاره متانولی ویژگیهای آنتی اکسیدانی آن توسط دو روش آنتی اکسیدانی از قبیل فعالیت مهار رادیکال DPPH و همچنین ظرفیت احیاء کنندگی ( RP ) سنجش شد. BHT و BHA به عنوان آنتی اکسیدان های مصنوعی در مقایسه با عصاره متانولی قارچ T. gibbosa در غلظتهای مشابه فراهم شدند. هشت غلظت از عصاره متانولی تهیه شد ( 5/12-1000 میکروگرم بر میلی لیتر). همچنین میزان فنل و فلاونوئید در حلال متانولی مورد سنجش قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی وابسته به غلظت عصاره بود. بالاترین میزان جاروب کنندگی رادیکال آزاد را غلظت μ g mL-1 750 (61/19%) و پایینترین فعالیت در غلظت μ g mL-1 5/12 (18/4%) مشاهده شد. بالاترین ظرفیت قدرت احیاء در غلظت μ g mL-1 1000 (328/0) و پایینترین ظرفیت قدرت احیاء را غلظت μ g mL-1 5/12 (129/0) داشت. میزان فنل کل 03/0 ± 30/1 میلی گرم گالیک اسید معادل وزن تر و میزان فلاونوئید کل برابر با 26/0 ± 55/1میلی گرم کوئرستین معادل وزن تر حاصل شد.
نتیجه گیری: نتایج نشان دادند که در غلظتهای بالاتر، فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتر عصاره و در غلظتهای پایینتر، فعالیت آنتی اکسیدانی کمتر عصاره حاصل شد. در هر دو روش اتخاذ شده برای سنجش ظرفیت آنتی اکسیدانی نتایج نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی شدیداً به غلظت عصاره وابسته بود. بطور کلی نتایج نشان داد که عصاره متانولی نمونه، فعالیت آنتی اکسیدانی قابل ملاحظه ای نداشت.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |