[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 10 - ( 3-1392 ) ::
جلد 3 شماره 10 صفحات 73-78 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه ویژگی‌های آنتی اکسیدانی و فیتوشیمیایی ترامتس جیبوزا (Trametes gibbosa)
شبنم ملکوت طبری ، مه لقا قربانلی، شیلا صفائیان، سعید علی موسی زاده
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان گروه زیست شناسی، گرگان-ایران ، malakoty_64319@yahoo.com
چکیده:   (13458 مشاهده)

سابقه و هدف: قارچ دارویی Trametes gibbosa از خانواده پلی پوراسه و راسته پلی­پور دارای کاربردهای دارویی فراوانی در سرتاسر دنیا می باشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی و مقایسه میزان فعالیت آنتی اکسیدانی این قارچ به دو روش مهار رادیکال آزاد و قدرت احیاء و تعیین میزان فنل و فلاونوئید آن است.

مواد و روش­ها: پس از تهیه عصاره متانولی ویژگی­های آنتی اکسیدانی آن توسط دو روش آنتی اکسیدانی از قبیل فعالیت مهار رادیکال DPPH و همچنین ظرفیت احیاء کنندگی ( RP ) سنجش شد. BHT و BHA به عنوان آنتی اکسیدان های مصنوعی در مقایسه با عصاره متانولی قارچ T. gibbosa در غلظت­های مشابه فراهم شدند. هشت غلظت از عصاره متانولی تهیه شد ( 5/12-1000 میکروگرم بر میلی لیتر). همچنین میزان فنل و فلاونوئید در حلال متانولی مورد سنجش قرار گرفت.

یافته ها: نتایج نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی وابسته به غلظت عصاره بود. بالاترین میزان جاروب کنندگی رادیکال آزاد را غلظت μ g mL-1 750 (61/19%) و پایین­ترین فعالیت در غلظت μ g mL-1 5/12 (18/4%) مشاهده شد. بالاترین ظرفیت قدرت احیاء در غلظت μ g mL-1 1000 (328/0) و پایین­ترین ظرفیت قدرت احیاء را غلظت μ g mL-1 5/12 (129/0) داشت. میزان فنل کل 03/0 ± 30/1 میلی گرم گالیک اسید معادل وزن تر و میزان فلاونوئید کل برابر با 26/0 ± 55/1میلی گرم کوئرستین معادل وزن تر حاصل شد.

نتیجه گیری: نتایج نشان دادند که در غلظت­های بالاتر، فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتر عصاره و در غلظت­های پایین­تر، فعالیت آنتی اکسیدانی کمتر عصاره حاصل شد. در هر دو روش اتخاذ شده برای سنجش ظرفیت آنتی اکسیدانی نتایج نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی شدیداً به غلظت عصاره وابسته بود. بطور کلی نتایج نشان داد که عصاره متانولی نمونه، فعالیت آنتی اکسیدانی قابل ملاحظه ای نداشت.

واژه‌های کلیدی: Trametes، آنتی اکسیدان، فنل، فلاونوئید
متن کامل [PDF 494 kb]   (4936 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله تحقیقی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: ۱۳۹۲/۳/۶ | پذیرش: ۱۳۹۲/۴/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۲/۴/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

malakottabary S, ghorbanli M, safaian S, mosazade S A. Comparison of antioxidant properties and of phytochemical compounds from Trametes gibbosa. NCMBJ. 2013; 3 (10) :73-78
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-337-fa.html

ملکوت طبری شبنم، قربانلی مه لقا، صفائیان شیلا، موسی زاده سعید علی. مقایسه ویژگی‌های آنتی اکسیدانی و فیتوشیمیایی ترامتس جیبوزا (Trametes gibbosa). مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1392; 3 (10) :73-78

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-337-fa.html



دوره 3، شماره 10 - ( 3-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی New Cellular and Molecular Biotechnology Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781