سابقه و هدف: تاثیر عوامل محیطی در ایجاد سرطان مغز و اختلال در تقسیمات سلولی از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و مورد نظر محققین قرار گرفته و ارزیابی و شناسایی می شود. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تا ثیر فاکتورهای محیطی متفاوت مانند سن، جنس، وزن، عادات غذائی، میزان مصرف ویتامین ها، مشروبات الکلی و هم چنین سابقه خانوادگی در ایجاد سرطان مغز در بیمارانی که در بیمارستان شهدای تهران پذیرش شده بودند بود.
مواد و روش ها: برای این منظور پرسشنامه ای شامل سئوالاتی در مورد عوامل فوق در دسترس قرار گرفت. سپس مطالعات انجام شده توسط نرم افزار (SPSS version 11) مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. این جامعه اماری شامل 100 بیمار مبتلا به سرطان مغز و 100 شخص سالم جهت کنترل بود.
یافته ها: بررسی های انجام شده نشان می دهد که رابطه مستقیمی بین مصرف بیش از حد گوشت قرمز و خطر ابتلا به سرطان مغز وجود دارد. افرادی که در رژیم غذائی شان از انواع ویتامین ها استفاده می کردند، تعداد کمی از مبتلایان را تشکیل می دادند. بین سن و جنسیت و خطر ابتلا به این بیماری رابطه معناداری گزارش نشده است. در حالی که میزان تحصیلات و در آمد نقش به سزائی در ابتلا افراد به این بیماری نشان داده است. همچنین مصرف بالای الکل و سیگار خطر ابتلا را افزایش داده است. رابطه مستقیمی نیز بین افرادی که سابقه خانوادگی مثبت داشتند و افزایش خطر ابتلا به سرطان مغز گزارش شده است. شغل افراد نیز یکی دیگر از فاکتورهای مهم محسوب می گردد چنان که درصد بالائی از بیماران مورد مطالعه در معرض اشعه X بودند.
نتیجه گیری : فاکتورهای محیطی نقش به سزائی در ایجاد سرطان مغز دارند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |