سابقه و هدف: بیماری مولتیپل اسکلروزیس از رایج ترین بیماری های التهابی سیستم اعصاب مرکزی است. در افراد بیمار، اختلال در مسیر آپوپتوز وجود دارد که این باعث می شود سلول های T بیش فعال، آپوپتوز نشده و وارد جریان خون شوند. در میان ژن های مرتبط با بیماری مذکور، ژنی به نام CD95L وجود دارد که در مسیر آپوپتوز نقش ایفا میکند.
مواد و روش ها: در این مطالعه از 30 نفر بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس و 30 فرد سالم که از لحاظ جنسیت و سن به طور کامل همسان سازی شده اند، انتخاب شده است. ابتدا از افراد با رضایت کامل خون گرفته شد. سپس RNA کل استخراج و cDNA سنتز شد. با استفاده از روش Real-Time PCR و ژن مرجع HPRT1، بیان ژن CD95L سنجیده و نتایج حاصل به کمک نرم افزار های Linreg و Rest آنالیز شد.
یافته ها: بیان ژن CD95L در افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس در مقایسه با افراد سالم کاهش معنی داری نشان نداد
(197/0P Value: ). هم چنین در بین دو جنس زن و مرد هم کاهش معنی داری مشاهده نشد) ( 142/0P Value(M): )، P) 156/0 Value(F):).
بحث: مطالعه بیان این ژن در بیماران ایرانی می تواند حایز اهمیت باشد چرا که نشان می دهد ، ژنتیک نقش مهمی در ایجاد و پیشرفت بیماری MS بازی می کند.
نتیجه گیری: از لحاظ آماری در این مطالعه، بیان ژن CD95L در بیماران مولتیپل اسکلروزیس نسبت به افراد سالم تفاوت معنی داری نشان نداد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |