دوره 10، شماره 40 - ( 6-1399 )                   جلد 10 شماره 40 صفحات 25-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mokhtarnejad M, Pooryousef Miandoab M, Armeideh S. Inhibitory effects of ozonated grape seed oil on Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa. NCMBJ. 2020; 10 (40) :25-36
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1315-fa.html
مختارنژاد مونا، پوریوسف میاندوآب محمود، آرمیده شهرام. بررسی اثر ضد باکتریایی روغن هسته انگور ازونه روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوز. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1399; 10 (40) :25-36

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1315-fa.html


گروه گیاه‌ پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
چکیده:   (389 مشاهده)
سابقه و هدف: به‌­دلیل مقاومت باکتری¬های بیماری­زا به آنتی‌بیوتیک¬های رایج و اثرهای مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها روی ارگان‌های بدن محققین در پی یافتن عوامل ضد میکروبی با منشاء گیاهی، ارگانیک و عوامل فیزیکی، به‌عنوان داروهای جایگزین هستند. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی روغن هسته انگور ازونه روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا است.
مواد و روش­ ها: روغن هسته انگور به‌­وسیله سوکسله استخراج و ازونه گردید، سپس قدرت تأثیر روغن هسته انگور ازونه با استفاده از شاخص­های اندازه قطر هاله مهاری و حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا با استفاده از روش تجزیه واریانس آنوا ارزیابی و تعیین گردید.
یافته‌ها: مقایسه اندازه قطر هاله مهاری رشد به­وسیله تیمارهای مختلف نشان داد روغن ازونه و آب ازونه دارای مهارکنندگی بالایی هستند (05/0P< ). کدورت و شفافیت حاصل از روغن ازونه در چاهک‌های میکروپلیت و میزان حداقل غلظت مهارکنندگی (۱۲۸/۰ میلی­گرم بر میلی­لیتر) و حداقل غلظت کشندگی (غیرمؤثر) روی باکتری‌ها را نشان داد.
نتیجه‌گیری: طبق نتایج به­دست آمده روغن هسته انگور ازونه را می‌توان به­عنوان جایگزینی طبیعی برای کنترل این پاتوژن‌ها به‌ویژه استافیلوکوکوس اورئوس به­کار برد.
 
متن کامل [PDF 458 kb]   (30 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله تحقیقی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1399/7/23 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb