Mokhtarnejad M, Pooryousef Miandoab M, Armeideh S. Inhibitory effects of ozonated grape seed oil on Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa. NCMBJ. 2020; 10 (40) :25-36
URL:
http://ncmbjpiau.ir/article-1-1315-fa.html
مختارنژاد مونا، پوریوسف میاندوآب محمود، آرمیده شهرام. بررسی اثر ضد باکتریایی روغن هسته انگور ازونه روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوز. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1399; 10 (40) :25-36
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-1315-fa.html
گروه گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
چکیده: (389 مشاهده)
سابقه و هدف: بهدلیل مقاومت باکتری¬های بیماریزا به آنتیبیوتیک¬های رایج و اثرهای مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها روی ارگانهای بدن محققین در پی یافتن عوامل ضد میکروبی با منشاء گیاهی، ارگانیک و عوامل فیزیکی، بهعنوان داروهای جایگزین هستند. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی روغن هسته انگور ازونه روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا است.
مواد و روش ها: روغن هسته انگور بهوسیله سوکسله استخراج و ازونه گردید، سپس قدرت تأثیر روغن هسته انگور ازونه با استفاده از شاخصهای اندازه قطر هاله مهاری و حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا با استفاده از روش تجزیه واریانس آنوا ارزیابی و تعیین گردید.
یافتهها: مقایسه اندازه قطر هاله مهاری رشد بهوسیله تیمارهای مختلف نشان داد روغن ازونه و آب ازونه دارای مهارکنندگی بالایی هستند (05/0P< ). کدورت و شفافیت حاصل از روغن ازونه در چاهکهای میکروپلیت و میزان حداقل غلظت مهارکنندگی (۱۲۸/۰ میلیگرم بر میلیلیتر) و حداقل غلظت کشندگی (غیرمؤثر) روی باکتریها را نشان داد.
نتیجهگیری: طبق نتایج بهدست آمده روغن هسته انگور ازونه را میتوان بهعنوان جایگزینی طبیعی برای کنترل این پاتوژنها بهویژه استافیلوکوکوس اورئوس بهکار برد.
نوع مطالعه:
مقاله تحقیقی |
موضوع مقاله:
سلولی و مولکولی دریافت: 1399/7/23 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/10