دانشکده زیست شناسی، دپارتمان بیوشیمی، دانشگاه آزاد ، واحد تهران شمال، تهران، ایران.
چکیده: (366 مشاهده)
سابقه و هدف: شیوع بالای بیماری کووید-19 که از اواخر دسامبر سال 2019 از ووهان چین شروع به پخش شدن کرده است، باعث افزایش شدید آمار مرگومیر جهانی شده است، بهطوریکه که شاهد یک پنومونی جهانی ناشی از ابتلا افراد به این ویروس هستیم که منجر به بروز یک معضل بزرگ بهداشتی در جهان شده است. ازاینرو ضرورت پیشگیری زودهنگام آن از طریق تشخیص صحیح و بهموقع این بیماری، بهمنظور کنترل آن بهخصوص در بیماران خاص و جلوگیری از شیوع مجدد آن بسیار الزامی است.
مواد و روش ها: در این مطالعه، براساس نتایج تحقیقات منتشرشده در پایگاه¬های ISI, Wiley, Science direct, PubMed, Scopus و ... از ژانویه تا جولای 2020، روشهای تشخیصی که بر پایه ویژگیهای ساختاری (تکنیکهای سرولوژیکی از جمله کیتهای الایزا) و تظاهرات بالینی کووید-19 ( سیتی اسکن ریه) بهمنظور تشخیص صحیح و بهموقع این بیماری در حال استفاده میباشند موردبررسی قرارگرفته است.
یافته ها: کووید-19 بهعلت داشتن دوره نهفتگی 2 تا 14روزه، شباهت علائم آن با سرماخوردگی و توانایی انتقال بالای آن بین افراد مختلف شیوع شدیدی در سراسر جهان پیداکرده است و در حال حاضر بهعنوان یک معضل بزرگ بهداشتی قلمداد می¬شود. از اینرو بکارگیری روشهای تشخیصی مناسب و کارآمد یکی از مهمترین گزینههای کنترل این بیماری است. نتایج حاصل از پژوهش¬های منتشرشده نشان میدهد که کیت¬ها و روشهای تشخیصی کووید- 19 که بر پایه تکنیکهای سرولوژیکی، مولکولی و تکنیک سیتیاسکن طراحیشدهاند از متداولترین روشهای تشخیصی در سراسر جهان محسوب میشوند. هرچند که این روشها در بعضی از شرایط دارای نتایج مثبت و منفی کاذبی هستند. در این میان نتایج کاذب حاصل از روشهای سیتیاسکن نسبتبه سایر روشها کمتر گزارششده است.
نتیجه گیری: توصیه میشود که جهت تشخیص صحیح و بهموقع این بیماری بهخصوص
نوع مطالعه:
مقاله تحقیقی |
موضوع مقاله:
سلولی و مولکولی دریافت: 1399/7/24 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/10