دوره 2، شماره 8 - ( 7-1391 )                   جلد 2 شماره 8 صفحات 35-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasiri N, Nemat zadeh G, Askari H, Shokri E. Study of Aeluropus littoralis Leaves Proteom Response to Salinity Stress. NCMBJ 2012; 2 (8) :27-35
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-252-fa.html
نصیری نجمه، نعمت زاده قربانعلی، عسکری حسین، شکری احسان. مطالعه پاسخ پروتئوم برگ گیاه Aeluropus littoralis در شرایط تنش شوری. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1391; 2 (8) :27-35

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-252-fa.html


گروه زراعت و اصلاح‌نباتات، دانشکده علوم‌زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، پژوهشکده ژنتیک و زیست‌فناوری کشاورزی طبرستان، ساری، ایران ، najmeh.nasiri@gmail.com
چکیده:   (26741 مشاهده)

 سابقه و هدف : گیاهان هالوفیت به جهت متکامل شدن در شرایط تنش، از بهترین گزینه­های پیش رو برای توصیف مبانی مولکولی فیزیولوژی تحمل به شوری و بهنژادی گیاهان زراعی می­باشند. در همین راستا با توجه به اینکه گیاه Aeluropus littoralis یک هالوفیت تک­لپه محسوب می­شود و قرابت ژنتیکی با گندم، برنج و جو دارد، پژوهشی بمنظور بررسی الگوی کلی بیان محتوای پروتئینی برگ­های این گیاه در پاسخ به تنش شوری در چهار سطح نرمال و شوری 100، 200 و 300 میلی­مولار با استفاده از تکنیک پروتئومیکس انجام گردید. 

مواد و روش­ها: برای بررسی اثر تنش شوری بر روی الگوی پروتئوم گیاه آلوروپوس، تیمار نمک در 3 سطح (100، 200 و 300 میلی­مولار کلرید سدیم) اعمال گردید و پس از 21 روز در شرایط تنش در نهایت برگ­های بالغ و کامل واقع در منطقه میانی گیاه، جهت استخراج پروتئین برداشت شد . پروتئین­های استخراج شده در دو بعد بوسیله ژل­های IPG با شیب 7-4 pH: ( cm 24) و ژل­های اکریل­آمید 5/12 درصد جداسازی شدند.

یافته­ها: نتایج حاصل از ارزیابی آماری نشان داد، که از مجموع 550 نقطه پروتئینی تکرار پذیر حداقل 95 نقطه پروتئینی در سطوح شوری مورد مطالعه، تغییر بیان نشان دادند که این تغییرات شامل افزایش و کاهش بیان بود. همچنین بیشترین در صد پروتئین­هایی که افزایش و یا کاهش بیان نشان دادند به ترتیب در مقایسه بین تیمارهای نرمال و 200و سطوح 200و 300 بدست آمد. بر اساس آنالیز کلاستر مجموعه پروتئین­های پاسخگو در 10 کلاس پروتئینی هم­بیان قرار گرفت. ارزیابی کلاس­های پروتئینی مختلف، نشان داد پروتئوم پاسخ­دهنده به شوری در این گیاه از لحاظ هم­بیانی از چهار روند مشخص تبعیت می­کند. 

 نتیجه­گیری : نتایج این تحقیق نشان می­دهد که مطالعه میزان تغییرات بیان پروتئین­های منفرد به تنهایی راهگشا نخواهد بود بلکه شناخت مجموعه پروتئین­های هم­بیان و مطالعه الگوی تغییرات جمعی آنها در پاسخ به سطوح مختلف تنش نیز از اهمیت برخودار است و درک بهتری می دهد.

متن کامل [PDF 560 kb]   (7669 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: گیاه شناسی
دریافت: 1391/10/2 | انتشار: 1391/7/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb