دوره 6، شماره 21 - ( 10-1394 )                   جلد 6 شماره 21 صفحات 66-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akhbar M, Aghajani Z, karimi E, Mazoochi A. Composition analysis of essential oil and biological activity of oily compounds of Mentha longifolia. NCMBJ 2016; 6 (21) :59-66
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-764-fa.html
اخباری مریم، آقا جانی زهرا، کریمی الهام، مازوچی اسما. بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی ترکیبات روغنی گیاهMentha longifolia. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1394; 6 (21) :59-66

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-764-fa.html


گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، قم، ایران ، Haj_aghajani@yahoo.com
چکیده:   (11795 مشاهده)

سابقه و هدف: longifolia Mentha با نام عمومی پونه، یکی از قدیمی­ترین داروهای گیاهی است که کاربرد فراوانی در مصارف غذایی و طب سنتی ایران دارد. این مطالعه به منظور استخراج روغن اسانسی این گیاه و آنالیز اجزای تشکیل دهنده آن و همچنین استخراج ترکیبات روغنی و غیر قطبی و  بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتری این عصاره انجام شد.

مواد و روش ها: در این مطالعه، برای اولین بار، روغن اسانسی گیاه با تکنیکSDE  استخراج و با استفاده از دستگاه  GC-Mass آنالیز و اجزاء آن شناسایی گردید. سنجش اثر آنتی اکسیدانی از طریق مهار رادیکال آزادDPPH ، همچنین سنجش میزان اثرات ضد باکتری بر روی چهار سویه باکتری به روش دیسک دیفیوژن و از طریق اندازه­گیری هاله عدم رشد بر روی عصاره استخراج شده با هگزان انجام شد.

یافته ­ها: اجزای عمده اسانس، دی-کارون (2/57 درصد) و لیمونن (7/15 درصد) می باشند؛  برخی ترکیبات اسانسی شناسایی شده در این مطالعه در گزارش­های مشابه به آنها اشاره نشده است. نتایج نشان می­دهد که  عصاره هگزانی با وجود غیر قطبی بودن حلال، دارای قدرت مهار قابل ملاحظه­ای برای DPPH می­باشد. همچنین خاصیت ضد میکروبی بسیار بالایی نسبت به برخی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی نشان داد.

نتیجه ­گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان می­دهد که اجزاء استخراج شده توسط حلال هگزان علی­رغم قطبیت پایین و ماهیت روغنی ترکیبات، علاوه بر دارا بودن فعالیت آنتی اکسیدانی، دارای قدرت ضد میکروبی چشمگیری می باشند که تاکنون برای این گیاه در منابع علمی گزارش نشده است. 

متن کامل [PDF 439 kb]   (18053 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1394/11/1 | پذیرش: 1394/11/1 | انتشار: 1394/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb